Uniunea Europeana sustine standardul european DVB-H pentru televiziunea mobila

2.742 ori
<b>Uniunea Europeana sustine standardul european DVB-H pentru televiziunea mobila</b>Viviane Reding, sef al telecomnicatiilor Uniunii Europene, a relatat Joi ca ar sustine standardul european de difuzare TV pe mobil in detrimentul rivalilor americani si coreeni, atunci cand Comisia decide pe care sa o sprijine luna viitoare. Operatorii de...

Viviane Reding, sef al telecomnicatiilor Uniunii Europene, a relatat Joi ca ar sustine standardul european de difuzare TV pe mobil in detrimentul rivalilor americani si coreeni, atunci cand Comisia decide pe care sa o sprijine luna viitoare.

Operatorii de telefonie mobila spera ca TV pe mobil sa incurajeze utilizatorii sa cheltuiasca inca 5 sau 10 euro pe luna, compensand profiturile in scadere pentru convorbiri voce.

Lipsa unei tehnologicii unice a impiedicat difuzarea TV pe mobil, dar suportul oferit de Uniunea Europeana pentru tehnologia de difuzare video digitala mobila (DVB-H) poate fi factorul decisiv in lupta intre jumatate de duzina de standarde.

"Avem un standard european... atunci haideti sa-l adoptam," a relatat responsabilul UE pentru Informatii Viviane Reding celor de la Reuters in contextul Conventiei Liderilor Europeni de Afaceri, adaugand ca standardul european este singurul care a fost folosit la nivel global.

Reding a sprijinit DVB-H, dezvoltat in UE si finantat partial cu bani ai UE, dar a spus ca decizia oficialului comisiei va fi emisa la mijlocul lunii Iulie.

Sprijinul puternic al Comisiei pentru Nokia DVB-H ar fi o lovitura mare pentru compania americana Qualcomm si pentru comerciantii coreeni, care au promovat propriile tehnologii pentru a fi folosite in Europa.

Pana acum doar DVB-H are o prezenta globala, in timp ce Coreea, Japonia, SUA si China accepta rivali locali, dar alte tehnologii isi incearca norocul pe piata internationala, care a impiedicat oferirea de servicii la nivel global sub un singur standard.

Difuzarile DVB-H au fost initiate deja in India si Vietnam, in plus fata de trei tari europene, si Malaiezia, Filipine si Indonezia sunt decise de asemenea sa deschida retele in acest an.

Majoritatea oamenilor care se uita la TV pe telefonul mobil in prezent, folosesc retele mobile 3G, aducand taxele de transmisie de date mult asteptate de operatori, dar acestea acopera calitatea imaginii si cheltuielile, ne fiind o sursa constanta ce poate sa produca profit.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×