iPhone inghitit de "Ocean"!

1.952 ori
<b>iPhone inghitit de "Ocean"!</b>Comparatiile dintre iPhone si numeroase alte terminale mobile au inceput cu mult timp inainte de lansarea oficiala a telefonului de la Apple. Cei de la Helio au simtit nevoia sa creeze o fisa comparativa pentru terminalul Ocean, pus in paralel cu iPhone,...

Comparatiile dintre iPhone si numeroase alte terminale mobile au inceput cu mult timp inainte de lansarea oficiala a telefonului de la Apple. Cei de la Helio au simtit nevoia sa creeze o fisa comparativa pentru terminalul Ocean, pus in paralel cu iPhone, aratand plusurile telefonului lor si minusurile terminalului creat de compania lui Steve Jobs.

Prima mare diferenta apare la capitolul pret, deoarece in vreme ce iPhone costa 499 sau 599 de dolari in functie de spatiul de stocare, Helio Ocean costa doar 295 de dolari. 1-0 pentru Ocean si curand 2-0, deoarece terminalul celor de la Helio opereaza intr-o retea nationala 3G, ce atinge viteze de pana la 2.4Mbps. Apple iPhone, in schimb opereaza in retele EDGE, ce au o viteza de 70-135kbps, maxim 200Kbps, iar terminalul suporta si conectivitate Wi-Fi. In functie de preferintele utilizatorilor, urmatorul feature poate fi un avantaj sau un handicap, dar trebuie sa mentionam ca Helio Ocean este dotat cu 2 tastaturi (QWERTY si numerica), in timp ce iPhone foloseste interfata touchscreen.

Ambele terminale suporta servicii de email, totusi Ocean ofera o mai mare varietate (AOL, Yahoo, Windows Live, Hotmail, Gmail, Earthlink, Helio Mail, curand si mailuri pentru Microsoft Exchange). Terminalul de la Apple ofera suport email doar pentru Yahoo, Gmail, AOL si Mac. Probabil nu erati familiari cu acest aspect, dar iPhone nu include servicii de instant messaging, in timp ce Ocean va va permite sa folositi AIM, Yahoo Messenger si Live Messenger. Unul dintre defectele binecunoscute ale gadgetului mult-asteptat de fani este lipsa MMS-urilor, functie prezenta la terminalul celor de la Helio. Batalia inclina in continuare in favoarea acestora, prin lipsa functiilor GPS din cadrul iPhone si prezenta lor la Ocean (Google Maps cu GPS, Buddy Beacon).

Cand vine vorba de browsing, telefonul de la Apple foloseste un browser HTML (Safari) intr-o retea 2.5G, in timp ce faimosul Helio foloseste un browser full HTML prin intermediul rapidei retele 3G. Cautarile web se fac standard pe iPhone, rezultatele fiind oferite de Google, iar Ocean ofera utilizatorilor posibilitatea de a folosi Yahoo, Wikipedia, Amazon, Yelp si Google pentru aceste cautari. Ambele terminale suporta Bluetooth si YouTube, dar Ocean triumfa in aceasta batalie, incluzand o camera video, o baterie detasabila, integrand servicii MySpace si Stereo Bluetooth. Gamerii vor fi si ei multumiti de telefonul de la Helio, care suporta jocuri 3D in multiplayer.

Din pacate pentru Apple, Helio Ocean are multe feature-uri care ii lipsesc lui iPhone, castigand pe moment batalia terminalelor de top:

Helio Ocean vs. Apple iPhone

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×