iPhone OS 4.0‎ lansat; obiectiv: suprimarea concuretei!

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.909 ori
<b>iPhone OS 4.0‎ lansat; obiectiv: suprimarea concuretei!</b>Ieri Apple a lansat oficial versiunea 4.0 a iPhone OS. &nbsp; &nbsp; Deocamdata este disponibila numai dezvoltatorilor, iar publicul larg va avea acces numai in vara. Sa vedem insa ce ne va aduce acest nou Firmware. In primul rand, a fost prezentat poate...

Ieri Apple a lansat versiunea 4.0 a iPhone OS, poate cea mai indelung asteptata versiune si cea mai pe placul utilizatorilor de iPhone.

Deocamdata este disponibila numai dezvoltatorilor, publicul larg avand acces la update,  in vara.

Sa vedem insa ce ne va aduce acest nou Firmware.

In primul rand, a fost prezentat poate cel mai cerut feature: multitasking! Din pacate, inca nu este multitasking in purul sens al cuvantului, este mai degraba o gaselnita Apple, un pseudo-multitasking, menit sa ofere utilizatorilor ceea ce doresc, dar si sa fie destul de economic in ceea ce priveste bateria telefonului.

Au fost introduse 7 API-uri noi pentru dezvoltatori: Background Audio, VoIP, Background Location, Push Notification, Local Notifications, Task Completion si Fast app switching. Nu este chiar la ce se asteptau utilizatorii iPhone, dar este un pas inainte.

iPhone OS 4.0 - Multitasking

Urmatoarea particularitate interesanta prezentataa acestei versiuni de OS, este Folders.

Utilizatorii iPhone aveau acces la un astfel de feature si pana acum, dar numai daca aveau Jailbreak. Aceasta functie insa, arata foarte bine si este foarte usor de folosit. In prezentare, Steve Jobs a creat un folder punand doua jocuri unul peste altul, creandu-se astfel automat un dosar, care s-a autonumit "Games". Cu ajutorul Folders, care are limitare la 12 aplicatii, numarul maxim de aplicatii care pot fii instalate pe iPhone, a crescut de la 180 la 2160.

iPhone OS 4.0 - Folders

O alta trasatura importanta al lui OS 4.0, este posibilitatea de a adauga o poza in fundal. In plus, Apple a avut grija sa faca posibila setarea unei poze nu numai pe post de wallpaper ci si pentru Lockscreen, separat.

Mai departe, vedem ca Apple a introdus iBooks si pe iPhone, desi citirea cartilor pe un ecran de 3.2" nu poate fii prea comoda. E totusi o functie utila.

Legat de mailing, Unified Inbox a fost confirmat mai de mult de Steve Jobs, el fiind prezentat insa acum live pe scena. De acum utilizatorii vor putea seta fara probleme mai mult conturi Exchange, mailurile vor fii organizate dupa thread si poate cel mai important, aplicatia Mail va putea deschide attachmenturile cu aplicatii third-party.

iPhone OS 4.0 - mailing

Scott Forstall a urcat pe scena pentru a prezenta imbunatatirile aduse domeniului Enterprise, care au fost: securitate imbunatatita prin posibilitatea criptarii mailurilor si atasamentelor, suport pentru Exchange 2010 si SSL VPN.

iPhone OS 4.0 - Securitate

A fost prezentat preview-ul Game Center, care nu va fii disponibil decat undeva in toamna. Acesta aduce Social gaming Network, care permite jucatorilor sa se invite reciproc la jocuri, va oferii Leaderboard-uri si multe altele.

iPhone OS 4.0 - Game Center

Ultimul prezentat a fost cea iAd.

Prin acest nou serviciu, Apple a dat o lectie de advertising celor de la Google. Apple va permite incorporarea reclamelor direct in aplicatii, deci nu veti fi scosi din aplicatie pentru a vi se afisa reclama care va intereseaza. In plus, acestea vor fii animate, vor include filmulete, interactivitate si vor oferi si informatii despre locatii.

iPhone OS 4.0 - iAd

Din pacate pentru utilizatorii iPhone 3G si iPod 2G, pe aceste iGadgeturi nu vor functiona chiar toate noutatile anuntate de Steve Jobs. Sa nu mai amintim de iPhone EDGE, despre care nici nu s-a vorbit in cadrul keynote-ului, deci probabil acesta nu va beneficia de noutatile acestui update.

iPhone OS 4.0

Cam atat s-a vorbit despre OS 4.0 la evenimentul de ieri. Puteti lasa comentariile voastre mai jos.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×