iPhone SDK s-a lansat si este disponibil gratuit pe site-ul Apple

1.483 ori
<b>iPhone SDK s-a lansat si este disponibil gratuit pe site-ul Apple</b>Dupa o asteptare foarte lunga, in special pentru homebreweri, Apple lansat mult-doritul SDK pentru iPhone (software development kit), prezentandu-l oficial jurnalistilor in cadrul evenimentului Roadmap astazi. Dezvoltat pe baza aceluiasi editor de cod...

Dupa o asteptare foarte lunga, in special pentru homebreweri, Apple lansat mult-doritul SDK pentru iPhone (software development kit), prezentandu-l oficial jurnalistilor in cadrul evenimentului Roadmap astazi.

Dezvoltat pe baza aceluiasi editor de cod sursa folosit si de OS X, SDK-ul pune la dispozitia developerilor aceleasi unelte software pe care le folosesc si cei de la Apple pentru a dezvolta softuri native. Printre programele utile pentru developeri se numara si un debugger, numit Instruments, dar si un soft care permite construirea unei noi interfate, pe baza functiei drag and drop. A fost inclus si un nou simulator de iPhone pentru OS X, care permite utilizatorului sa experimenteze cu diferite aplicatii pe Mac-ul sau ca si acum le-ar folosi pe iPhone.

Apple a permis de asemenea un acces largit la functionalitatile lui iPhone, inclusiv la sistemul multitouch, la accelerometru, alerte si camera. Pe lista de feature-uri incluse in acest SDK se afla codecul pentru playback video H.264, OpenGL, sunet 3D si accelerare hardware. De mentionat este faptul ca Apple a construit o versiune a frameworkului sau de dezvoltare, Cocoa, numita Cocoa Touch, aceasta incluzand toate uneltele software destinate developerilor si bazate pe interactiunea de tip touch.

iPhone SDK

In cadrul discursului ce a insotit lansarea SDK-ului, reprezentantii Apple au mentionat si o serie aplicatii Web care ruleaza acum in Safari, dar si site-uri celebre ca Facebook sau Bank of America, afisate excelent de browserul de pe iPhone. SDK-ul iPhone in varianta beta se poate descarca gratuit la aceasta adresa.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×