iPhone-urile brickuite, o nouă problemă pentru Apple; Cea mai nouă actualizare iOS ar fi cauza, împreună cu reparaţiile neoficiale

1.003 ori
<b>iPhone-urile brickuite, o nouă problemă pentru Apple; Cea mai nouă actualizare iOS ar fi cauza, împreună cu reparaţiile neoficiale</b>Se pare că Apple are o nouă problemă de imagine, după ce ultimul update iOS a provocat brickuirea unor modele iPhone. Şi nu e vorba de 2-3 cazuri izolate, ci de mii de modele iPhone 6. &nbsp; Se pare că noul software va dezactiva handsetul pe termen...

Se pare că Apple are o nouă problemă de imagine, după ce ultimul update iOS a provocat brickuirea unor modele iPhone. Şi nu e vorba de 2-3 cazuri izolate, ci de mii de modele iPhone 6.

Se pare că noul software va dezactiva handsetul pe termen nedeterminat, dacă detectează că nu a fost reparat la un service autorizat Apple. Problemă are şi un nume: "eroarea 53" şi conform unui jurnalist tech britanic, ar "ucide" iPhone-ul. Marea problemă apare când e vorba despre un handset cu Touch ID a fost reparat la un service neautorizat sau de către o firmă no name.

Apple nu a reacţionat la această problemă, ce afectează tot mai mulţi utilizatori. Printre cei care au avut parte de brickuire se numără şi fotograful Antonio Olmos, care a păţit asta în urmă cu câteva săptămâni când făcea actualizarea. El îşi reparase telefonul atunci când făcea un reportaj pentru The Guardian în Macedonia.

De vreme ce Apple nu are nici un magazin oficial in acea zona, a apelat la unul local şi de aici problema. De îndată ce a instalat iOS 9 a apărut şi "error 53" şi telefonul a fost mort. Odată ce handsetul a fost dus la un Apple Store din Londra, angajaţii au afirmat că nu au ce să îi facă şi handsetul a rămas brickuit. E interesant că defectiunea le apare şi celor care pur şi simplu au daune aduse terminalelor lor dar nu le-au reparat.

Asta a păţit o persoană care a cumpărat un iPhone 6 în Dubai, l-a scăpat pe jos şi apoi a primit eroarea. Aparent totul are de-a face cu senzorul Touch ID şi interacţiunea cu acesta pe care o au service-urile neomologate. Apple ar fi luat o măsură de siguranţă, în cazul în care răufăcătorii ar fi putut înlocui senzorul, deci de aici vine brickuirea.

Avem şi în România utilizatori cu această problemă?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×