iPhone X este disecat de iFixit; Vine cu 2 baterii, plăci multi stratificate şi alte noutăţi

3.142 ori
<b>iPhone X este disecat de iFixit; Vine cu 2 baterii, plăci multi stratificate şi alte noutăţi</b>Acum că s-a demarat procesul de livrare ale iPhone-ului aniversar, este momentul ideal să vedem și operațiunile de tip teardown care au scopul de a ne informa cât de ușor sau greu se poate repara un terminal. În cazul lui iPhone X descoperim

Aţi remarcat probabil în ultimele ore cantitatea mare de recenzii ale lui iPhone X şi în curând mă aştept să sară şi DxOMark cu nota sa pentru cameră. Până atunci vedem o disecţie a mult aşteptatului telefon cu Face ID şi aflăm cum sunt dispuse componentele, dar găsim şi o surpriză la capitolul baterie. Aceasta ar include de fapt două unităţi, deci iPhone X are teoretic două baterii.

iPhone X

Terminalul nu este diferit de orice alt iPhone doar pe dinafară, ci şi la interior, se pare. Foloseşte o baterie în formă de litera "L", cu două celule şi o placă de bază cu un nivel de miniaturizare nemaivăzut până acum. Placa de bază a lui iPhone X este cam de mărimea a două treimi din placă de bază a lui iPhone 8 Plus şi asta deşi vine cu extra conectori şi chip-uri incluse.

iPhone X

Apple a folosit aici ideea de stacking, multi stratificare plăcilor şi componentelor, având chip-uri active pe ambele părţi ale plăcii. O definiţie brută a abordării lor este că au "îndoit" placa în două şi au folosit cât mai multe chip-uri miniaturale. Odată desfăcută respectiva placă, ea ar fi cu 35% mai mare decât cea de pe iPhone 8 Plus. iFixit afirmă că nu a mai văzut aşa o densitate de componente în toată istoria sa, nici măcar pe un Apple Watch.

iPhone X

Bateria cu 2 celule este gândită pentru a face uz maxim de spaţiul rămas liber. Capacitatea bateriei lui iPhone X este cu puţin mai mare decât cea a lui iPhone 8 Plus, la 10.35 Wh faţă de 10.28 Wh. E vorba despre o unitate de 2716 mAh, dacă vreţi datele şi în miliamperi. Vă recomand să aruncaţi o privire peste disecţia iFixit pentru a vedea prim planuri interesante şi cu mecanismul Face ID.

La interiorul lui iPhone X mai găsim şi o bobină pentru încărcarea prin inducţie, prin standardul Qi, dar şi procesorul Apple A11 Bionic, 3 GB RAM LPDDR4x de la SK Hynix, 64 GB stocare de la Toshiba şi modemul LTE Qualcomm Snapdragon X16, dar şi un amplificator audio Cirrus Logic. iPhone X a primit un scor de 6 din 10 pentru uşurinţa de reparare, o veste bună fiind că un ecran crăpat se poate înlocui fără să fie scos hardware-ul biometric al lui Face ID. Neajunsurile la reparare sunt legate de cablurile mici pe spaţii restrânse şi complexitatea componentelor.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×