Essential Phone e mai greu de desfăcut decât un ou Kinder din plumb; iFixit au încercat şi nu le-a fost uşor

1.073 ori
<b>Essential Phone e mai greu de desfăcut decât un ou Kinder din plumb; iFixit au încercat şi nu le-a fost uşor</b>Era inevitabil ca smartphone-ul celor de la Essential să ajungă și pe mâna echipei de profesioniști iFixit. Aceștia au dat de greu cu primul telefon mobil al lui Andy Rubin, produs ce a primit gradul pentru cel mai greu de reparat smartphone de pe

După un review nu chiar pozitiv din partea lui Marques Brownlee, Essential Phone mai primeşte o lovitură azi, după ce iFixit a publicat disecţia terminalului. Aflăm cu această ocazie că e tare greu de desfăcut şi reparat, făcând abuz de lipici.

c

Mai sunt flagship-uri care au avut probleme similare, dar şi tablete şi laptopuri. Terminalele Surface de exemplu au mereu scoruri mici la testele iFixit, pentru uşurinţa de reparare. În cazul lui Essential Phone vedem practic un telefon imposibil de reparat pentru utilizatorul de rând şi enervant de greu de reparat şi pentru service-uri. Pentru început e greu să ajungi la interiorul acestui terminal.

Essential Phone

Cei de la iFixit au fost nevoiţi să îngheţe atât panoul din spate, cât şi ecranul pentru a putea să scape de adeziv. În acest procedeu ecranul a avut de suferit. La interior găsim o baterie fixată la rândul său cu mult adeziv. O problemă e şi cu faptul că portul USB Type-C este sudat pe placa de bază, deci înlocuirea sa de obicei banală e complicată.

Având în vedere că acel port preia şi datorie de jack audio în lipsa celui standard, va fi cu siguranţă supus uzurii. La final iFixit îi dă acestui telefon nota de 1 din 10 pentru uşurinţa de reparare, cel mai mic scor posibil de acordat. Practic singura veste bună e că Essential a folosit şuruburi standard Philips, uşor de scos.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×