iPhone X va fi disponibil în 2-3 milioane de unităţi în ziua lansării în magazine, conform analiştilor

1.605 ori
<b>iPhone X va fi disponibil în 2-3 milioane de unităţi în ziua lansării în magazine, conform analiştilor</b>Potrivit ultimelor estimări din partea analiștilor se pare că Apple va avea în jur de 2-3 milioane de unități iPhone X gata de livrare la data de 3 noiembrie când încep vânzările oficiale. Cifra este una foarte mică și astfel șansele de a prinde

Două produse sunt pe buzele tuturor când vine vorba de îngrijorarea cu privire la producţia lor: iPhone X şi Tesla Model 3. Ambele sunt foarte dorite de public şi produse în cantităţi mult prea mici. Dacă Tesla şi-a ratat ţinta cu 80% trimestrul trecut, Apple va avea măcar câteva milioane de unităţi iPhone X gata de debut pe 3 noiembrie.

După cum ştiţi pe 3 noiembrie are loc lansarea lui iPhone X în magazine şi în aceeaşi zi ar trebui să ajungă şi comenzile celor care au optat pentru precomandă. Analiştii şi experţii din domeniu estimează că doar 2-3 milioane de unităţi ale terminalului vor fi disponibile la debut. Având în vedere că iPhone 8 şi 8 Plus au înregistrat vânzări mai scăzute decât predecesorii lor, e clar faptul că fanii Apple şi-au păstrat biştarii pentru noul telefon cu Face ID şi ecran OLED.

Dacă ar fi să fac o estimare după experienţa ultimilor ani aş fi zis că Apple vindea lejer 10 milioane de unităţi iPhone X în prima săptămână, din care 5 milioane în primul weekend. Ca atare, cele 2-3 milioane de unităţi sunt insuficiente. Vina aparţine procesului de producţie şi am auzit la un moment dat ca eficienţa realizării de componente Face ID e undeva la 10, maxim 20%.

Asta înseamnă că 80% dintre unităţi nu trec testul calităţii Apple şi trebuie reluat procesul. Pe lângă problemele cu proiectorul de puncte pentru cartografierea feței, există acum necazuri şi cu PCB-urile, componente flexibile asociate antenei. Murata era compania contractată pentru a realiza majoritatea antenelor, dar nu a putut respecta cerinţele Apple, deci e nevoie de un alt partener, găsit deja.

Analiştii KGI sunt siguri că producţia va creşte semnificativ în noiembrie, iar Apple va livra un număr mai mare de unităţi iPhone X în lunile viitoare. Deocamdată estimările iniţiale au scăzut de la 30-35 de milioane la 25-30 de milioane. Anul viitor se aşteaptă totuşi o creştere cu până la 50%.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×