iPhone X va fi disponibil în 2-3 milioane de unităţi în ziua lansării în magazine, conform analiştilor

1.584 ori
<b>iPhone X va fi disponibil în 2-3 milioane de unităţi în ziua lansării în magazine, conform analiştilor</b>Potrivit ultimelor estimări din partea analiștilor se pare că Apple va avea în jur de 2-3 milioane de unități iPhone X gata de livrare la data de 3 noiembrie când încep vânzările oficiale. Cifra este una foarte mică și astfel șansele de a prinde

Două produse sunt pe buzele tuturor când vine vorba de îngrijorarea cu privire la producţia lor: iPhone X şi Tesla Model 3. Ambele sunt foarte dorite de public şi produse în cantităţi mult prea mici. Dacă Tesla şi-a ratat ţinta cu 80% trimestrul trecut, Apple va avea măcar câteva milioane de unităţi iPhone X gata de debut pe 3 noiembrie.

După cum ştiţi pe 3 noiembrie are loc lansarea lui iPhone X în magazine şi în aceeaşi zi ar trebui să ajungă şi comenzile celor care au optat pentru precomandă. Analiştii şi experţii din domeniu estimează că doar 2-3 milioane de unităţi ale terminalului vor fi disponibile la debut. Având în vedere că iPhone 8 şi 8 Plus au înregistrat vânzări mai scăzute decât predecesorii lor, e clar faptul că fanii Apple şi-au păstrat biştarii pentru noul telefon cu Face ID şi ecran OLED.

Dacă ar fi să fac o estimare după experienţa ultimilor ani aş fi zis că Apple vindea lejer 10 milioane de unităţi iPhone X în prima săptămână, din care 5 milioane în primul weekend. Ca atare, cele 2-3 milioane de unităţi sunt insuficiente. Vina aparţine procesului de producţie şi am auzit la un moment dat ca eficienţa realizării de componente Face ID e undeva la 10, maxim 20%.

Asta înseamnă că 80% dintre unităţi nu trec testul calităţii Apple şi trebuie reluat procesul. Pe lângă problemele cu proiectorul de puncte pentru cartografierea feței, există acum necazuri şi cu PCB-urile, componente flexibile asociate antenei. Murata era compania contractată pentru a realiza majoritatea antenelor, dar nu a putut respecta cerinţele Apple, deci e nevoie de un alt partener, găsit deja.

Analiştii KGI sunt siguri că producţia va creşte semnificativ în noiembrie, iar Apple va livra un număr mai mare de unităţi iPhone X în lunile viitoare. Deocamdată estimările iniţiale au scăzut de la 30-35 de milioane la 25-30 de milioane. Anul viitor se aşteaptă totuşi o creştere cu până la 50%.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×