Telefoanele pot fi "medaliate cu aur"; Japonia a prezentat medaliile de la Olimpiada din 2020, realizate din metale reciclate

483 ori
<b>Telefoanele pot fi "medaliate cu aur"; Japonia a prezentat medaliile de la Olimpiada din 2020, realizate din metale reciclate</b>Japonia s-a poziţionat drept una dintre cele mai "verzi" naţiuni de pe glob, pariind mult pe reciclare, automobile electrice sau chiar pe cele pe hidrogen (Toyota Mirai). Cel mai nou proiect ecologic implică realizarea medaliilor

Japonia s-a poziţionat drept una dintre cele mai "verzi" naţiuni de pe glob, pariind mult pe reciclare, automobile electrice sau chiar pe cele pe hidrogen (Toyota Mirai). Cel mai nou proiect ecologic implică realizarea medaliilor de la Olimpiada de la Tokyo din 2020 din metale reciclate. Azi vedem cum arată medaliile. 

Tokyo 2020

Autorităţile japoneze au început să strângă gadgeturile vechi şi pe cele casate, pentru a aduna materialele necesare pentru medaliile de aur, argint şi bronz. Acum vedem cum arată produsul final, iar de designul său s-a ocupat Junichi Kawanishi, care a câştigat un concurs în care au înscris designuri de medalii 400 de studenţi şi profesionişti în ale design-ului.

Tokyo 2020

Medaliile au diametru de 85 de mm şi măsoară 7.7 mm în cel mai subţire punct, respectiv 12.1 mm în cel mai gros. Pe noi ne interesează totuşi procesul din spatele lor. Pentru a realiza o medalie de aur ai nevoie de peste 6 grame de aur acoperind argint pur. O medalie de argint e realizată din argint pur, iar cea de bronz implică un aliaj de alamă roşie, realizat din 95% cupru şi 5% zinc.

Tokyo 2020

Pe mine mă impresionează mai mult mobilizarea publicului japonez şi a autorităţilor. Campania de informare legată de reciclare începea în aprilie 2017. Cetăţenii au început să doneze dispozitive electronice vechi şi au fost strânse 78.895 de tone de gadget-uri. 6.21 milioane de telefoane mobile se numărau printre ele, ducând la extragerea a 32 kilograme de aur, 3500 kilograme de argint şi 2200 kilograme de bronz.

E un oarecare aspect poetic când te gândeşti că telefoanele prin care au circulat miliarde de gânduri, sentimente şi emoţii umane dau naştere la metalul care va ajunge la gâtul atleţilor desăvârşiţi de la Olimpiadă.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×