Medaliile de la Olimpiada din Tokyo 2020 vor fi fabricate din telefoane reciclate

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie  Aspecte Sociale 1.042 ori
<b>Medaliile de la Olimpiada din Tokyo 2020 vor fi fabricate din telefoane reciclate</b>În vreme ce finlandezii au concursuri de aruncat cu telefonul, japonezii prefera o utilizare mai inteligentă a handset-urilor şi au de gând să recicleze smartphone-urile şi să le transforme în... medalii. Acestea vor fi oferite la Olimpiada de la Tokyo..

În vreme ce finlandezii au concursuri de aruncat cu telefonul, japonezii prefera o utilizare mai inteligentă a handset-urilor şi au de gând să recicleze smartphone-urile şi să le transforme în... medalii. Acestea vor fi oferite la Olimpiada de la Tokyo din 2020.

Toate medaliile acordate la jocurile Olimpice şi Paralimpice de peste 3 ani vor fi fabricate pe bază de materiale extrase din produse electronice reciclate. Procesarea obiectelor va genera în jur de 2 tone de aur, argint şi bronz, necesare pentru cele 5000 de medalii. Autorităţile japoneze au făcut apel la public pentru a dona electronice şi electrocasnice vechi pentru această iniţiativă.

Medaliile de la Olimpiada din Tokyo 2020 vor fi fabricate din telefoane reciclate

Comitetul Olimpic vrea să adune în jur de 8 tone de metal, iar această iniţiativă verde are rolul de a scădea poluarea, dar a şi face economie. În plus, e şi un apel la spirit civic şi la implicarea în Olimpiadă. Va fi o mândrie pentru cetăţeni să ştie că medaliile acordate sunt parţial fabricate şi cu ajutorul lor. În mod tradiţional la Olimpiade se oferă medalii fabricate din metale de la companiile miniere, dar Japonia face lucrurile diferit, mai "verde" şi mai eco.

Tot în 2020 ar trebui să vedem şi cum rezistă o reţea 5G la milioane de turişti de la Olimpiadă, iar testele au început deja.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×