Jurnal de bord IFA 2015, ziua 3: Primul contact cu târgul în acest an și întâlnirea cu flagship-urile japoneze

1.156 ori
<b>Jurnal de bord IFA 2015, ziua 3: Primul contact cu târgul în acest an și întâlnirea cu flagship-urile japoneze</b>După evenimentul Huawei la care am participat anterior, a venit r&acirc;ndul ca și t&acirc;rgul IFA 2015 să &icirc;și deschidă porțile, și nu &icirc;ntr-un mod tocmai potrivit. La fel ca și anul trecut, majoritatea companiilor ce decid să...

După evenimentul Huawei la care am participat anterior, a venit rândul ca și târgul IFA 2015 să își deschidă porțile, și nu într-un mod tocmai potrivit. La fel ca și anul trecut, majoritatea companiilor ce decid să își prezinte produsele, nu aveau standurile construite în totalitate, motiv pentru care navigarea printre standuri era o adevărată curse cu obstacole.

Totuși, au existat și producători cu produsele gata expuse, așteptând curioșii din mediul tech. Unul dintre aceștia, a fost Sony, compania ce a venit la IFA cu nici mai mult, nici mai puțin de 3 smartphone-uri. Printre acestea se află Xperia Z5, Xperia Z5 Compact și varianta exclusivistă Xperia Z5 Premium.

Jurnal de bord IFA 2015, ziua 3: Primul contact cu târgul în acest an și întâlnirea cu flagship-urile japoneze

Primul de mai sus este o variantă destul de basic ce vine cu display Full HD, același procesor de pe Z3+/Z4, și câteva modificări în ceea ce privește camera foto și design-ul. Cu toate că inițial eram de părere că amplasarea butoanelor de volum în partea dreaptă nu are cum să ofere o experiență plăcută, se pare că m-am înșelat.

FA 2015, ziua 3, Sony

Acestea chiar sunt ușor de atins, și extrem de responsive. De asemenea, și acel buton on/off cu scanner de amprente are o formă special creată pentru o mai bună apăsare și desigur scanare a amprentei noastre. Cât despre software, avem în continuare parte de o experiență fluidă cum ne-am obișnuit.

Jurnal de bord IFA 2015

Am avut ocazia să testez și camera foto preț de câteva minute, un senzor care nu dezamăgește din punctul meu de vedere. Una dintre fotografiile realizate este mai sus, aceasta fiind capturată în modul automat.

După Xperia Z5, am trecut și la varianta sa Compact, model care în ciuda mărimii sale vine cu același procesor octa-core Snapdragon 810 și cu senzorul foto de 23 megapixeli. Rezoluția panoului de 4.6 inch este în continuare HD, dar este suficientă. Desigur, telefonul este un pic mai gros ca varianta de 5.2 inch, dar asta nu are de afectat la capitolul ușurință de utilizare.

Sony Xperia Z5 Compact

În cele din urmă am făcut cunoștiință și cu modelul Xperia Z5 Premium, telefon cu adevărat strălucit din toate punctele de vedere. Pe lângă spatele din sticlă ce reflectă totul din jur, device-ul de față vine cu display 4K, fiind primul device de pe piață cu o asemenea dotare. Culorile, claritatea, dar și nivelul de detali este desigur impresionant pe o asemenea dimensiune.

Sony Xperia Z5 Premium

Ce nu mi-a plăcut, a fost capacul spate din sticlă ce aduna amprentele instant, chiar mai rapid decât în cazul lui Galaxy S6/S6 Edge. Ulterior, m-am îndreptat către alte standuri deschise, iar singurul interesant a fost cel Acer, locație unde am găsit câteva model mid-range: Liquid Z630, Liquid Z530, și Liquid M330.

Nu pot spune că m-au impresionat aceste device-uri, și nici Windows 10 Mobile, dar publicul țintă le-ar putea îndrăgi prin prisma prețurilor. Tot la Acer am găsit și tableta Predator 8, device pe care compania îl vinde drept produs de gaming. Tableta arată într-adevăr interesantă, design-ul său amintind puțin de telefonul Nokia X7.

Acer Predator 8

Un plus îl constituie display-ul Full HD de 8 inch, cele 4 difuzoare și desigur procesorului Intel Atom X7. La scurt timp după Acer, am încercat să mai găsesc stand-uri deschise, dar cele importante erau în continuare în construcție, așa că pe restul le-am păstrat pentru astăzi, o zi în care voi avea mai multe de făcut.

Din câte se pare, unul dintre cele mai deranjate lucruri la IFA și la show-urile de tehnologie în general, este faptul că device-urile sunt în continuare securizate complet cu fel și fel de fire care încurcă în timpul navigării și implicit a handson-urilor. Slabe șanse ca acest comportament să fie schimbat pe viitor.

Rămâne ca astăzi să testez mai multe telefoane la fața locului și poate să am ocazia să-i fac un benchmark lui Xperia Z5. Acum este 7 dimineața aici în Berlin, iar în doar o oră, târgul IFA își va deschide porțile pentru jurnaliști, motiv pentru care mă voi duce să mă pregătesc.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×