Jurnal de bord MWC 2014, ziua 5: Prima zi de agitație din Barcelona

Autor:  | Publicat în:  MWC 873 ori
<b>Jurnal de bord MWC 2014, ziua 5: Prima zi de agitație din Barcelona</b>Ajuns în ziua numărul 5 de când mă aflu în Barcelona, zi în care show-ul Mobile World Congress și-a deschis porțile, lucrurile n-au stat prea bine. Deși am așteptat cu nerăbdare această zi, nu m-am putut odihni destul de bine, reușind să...

Ajuns în ziua numărul 5 de când mă aflu în Barcelona, zi în care show-ul Mobile World Congress și-a deschis porțile, lucrurile n-au stat prea bine. Deși am așteptat cu nerăbdare această zi, nu m-am putut odihni destul de bine, reușind să adorm pe la ora 4:30 AM, după care la ora 6 alarma suna de zor, interval de timp ce mi s-a părut că a trecut la fel de repede ca și o clipire.

Imediat ce m-am trezit, am reușit să mă echipez foarte rapid și am plecat spre metrou, unde s-a întâmplat și prima greșeală a zilei. Am luat metroul nepotrivit ce ducea în direcția opusă, așa că involuntar drumul meu avea să fie și mai lung, lucru care mi-a afectat destul de mult starea de spirit.

​Jurnal de bord MWC 2014, ziua 5: Prima zi de agitație din Barcelona

într-un final am ajuns la expoziție, moment în care lucurile au început să se schimbe cât de cât. La poartă am intrat într-un mod foarte elegant folosind o legitimație virtuală de pe telefon (NFC), printr-o aplicație GSMA unde m-am înregistrat. De asemenea, aplicația a reținut și datele de pe buletin, respectiv pașaport, astfel încât nu a mai trebuit să scot și aceste documente în cauză pentru verificare.

Jurnal de bord MWC 2014, ziua 5: Prima zi de agitație din Barcelona

Primul eveniment pe ordinea zilei a fost prezentarea celor de la Nokia, unde am ajuns destul de târziu, datorită pățaniei cu metroul. Cu toate acestea, am găsit un loc liber și am putut înregistra și fotografia evenimentul în condiții destul de bune având la dispoziție internet prin fir asigurat de către organizatori pentru toți participanții din sală.

Sony MWC

Imediat după ce evenimentul Nokia s-a încheiat, am mers la standul Sony pentru hands on-uri, după care a urmat prezentarea celor de la HTC. Pentru a ajunge la locația în care se desfășura evenimentul HTC am primit indicații pentru a merge la intrarea în expoziție, loc în care se presupunea că personalul HTC ne va aștepta.

Jurnal de bord MWC 2014, ziua 5: Prima zi de agitație din Barcelona

Am ajuns destul de rapid acolo, și am început să mă panichez puțin când la un sfert de oră după ora precizată încă nu era nimeni care să ne îndrume către autobuze. Din fericire, se mai aflau și alte persoane în situația mea, astfel încât după ce am sunat reprezentantul HTC din România, într-un final au ajuns și fetele cu lista și cu brățările. Acest tip de întârziere mi-a dat impresia că încă suntem în România. De aici înainte lucurile au decurs normal, fără alte probleme.

Jurnal de bord MWC 2014, ziua 5: Prima zi de agitație din Barcelona

Cum era de așteptat, conferința HTC nu a avut loc în cadrul expoziției, modalitate pe care mai toți producătorii au ales-o în acest an, mai puțin Nokia. Lansarea HTC mi s-a părut din punct de vedere al show-ului cam de nivelul unui eveniment organizat de niște liceeni, comparat cu alte evenimente din această zi. Nu era prezentă acea stare de euforie pe care toți reușesc să o aducă când vine vorba de o lansare.

Jurnal de bord MWC 2014, ziua 5: Prima zi de agitație din Barcelona

Imediat după lansarea propriu-zisă, aveai la dispoziție terminalul lansat, dar nu aveai voie să pui mâna pe ele. Cele care funcționau erau protejate de un cub de plastic, iar cele care erau în afara acestuia nu funcționau și erau prinse pe niște stative fixe. Evenimentul HTC fiind aproape un fail, m-am îndreptate cu pași repezi către Samsung, deoarece știam ce mă aștepta odată ajuns acolo.

Jurnal de bord MWC 2014, ziua 5: Prima zi de agitație din Barcelona

Așteptarea la această coadă kilometrică de la intrarea unde s-a desfășurat Samsung Unpacked 5 a durat aproximativ 3 ore, interval de timp în care nu a fost deloc plăcut să stau în picioare, sau chiar înghesuit la un moment dat.

Jurnal de bord MWC 2014, ziua 5: Prima zi de agitație din Barcelona

După intrarea în sală ni s-a spus că nu avem voie să filmăm direct de pe trepied de lângă rândurile de scaune, ci doar de pe un podium aflat în ultimul rând în sală, care era foarte departe de scenă. Cu toate acestea, m-am conformat și am mers la locul indicat , deși am văzut că unii aveau voie să filmeze și de pe locul pe care stăteau.

Jurnal de bord MWC 2014, ziua 5: Prima zi de agitație din Barcelona

Prezentarea în sine a fost una destul de antrenantă, care te inducea în acea stare de euforie care trebuie să fie prezentă în cadrul oricărei lansări de produse. Imediat după show am mers pentru a face hands on cu produsul în cauză, și anume Galaxy S5. Urmează o nouă zi, așa că mă îndrept către pat pentru câteva ore de somn, după care o voi lua de la capăt.

⚡ Vă ținem la curent cu informații legate de Black Friday, dar și cu produse la reduceri excelente aici. (Live Blogging Black Friday 2018)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×