Jurnal de bord MWC 2016, ziua 5: Smartphone-urile Oppo primesc un hands-on binemeritat alături de noile device-uri LG

1.437 ori
<b>Jurnal de bord MWC 2016, ziua 5: Smartphone-urile Oppo primesc un hands-on binemeritat alături de noile device-uri LG</b>După două zile pline la Mobile World Congress 2016, iată că a venit și ziua cu numărul 3, una ceva mai liniștită &icirc;n primele ore. Mi-am &icirc;nceput programul de la 8 dimineața, moment &icirc;n care m-am &icirc;ndreptat către t&acirc;rg cu...

După două zile pline la Mobile World Congress 2016, iată că a venit și ziua cu numărul 3, una ceva mai liniștită în primele ore. Mi-am început programul de la 8 dimineața, moment în care m-am îndreptat către târg cu o listă de terminale ce meritau a fi prezentate în cadrul unor clipuri hands-on.

Zis și făcut, am pornit către locația acestui târg uriaș unde încă de la primele ore erau o mulțime de persoane la fața locului, dar nu la fel de multe ca în ziua precedentă. Primul smartphone pe care l-am văzut astăzi a fost nimeni altul decât CAT S60, primul telefon din lume dotat cu o cameră foto cu termoviziune.

Acest senzor inedit se va dovedi a fi cu siguranță util pentru persoanele ce lucrează în diverse domenii, de la electricieni, constructori, și până la instalatori. Nici hardware-ul nu a fost lăsat deoparte, compania oferind un panou HD de 4.7 inch, 3 GB RAM, procesor octa-core Qualcomm și baterie de 3.800 mAh.

Imediat după acest hands-on, m-am îndreptat către standul Oppo, nu înainte de a mă opri la un alt producător de origine chineză și anume Zopo. Acesta din urmă a dezvăluit astăzi un terminal high-end denumit Speed8, telefon cu display FHD de 5.5 inch, 4 GB RAM și procesor deca-core Helio X20.

La pachet se află 32 GB spațiu intern de stocare, o cameră foto principală Sony IMX230 de 21 megapixeli, un senzor frontal de 8 megapixeli, dar și un scanner de amprente. Primim aici și o baterie de 3600 mAh, respectiv un port USB Type-C. Interesant totodată este și prețul de doar 300 dolari.

Ulterior am ajuns și la Oppo, stand unde am aruncat o privire asupra celor mai interesante terminale expuse, și anume: R7s, R7 Plus, respectiv F1. Ca o părere la comun despre toate aceste terminale, pot spune că producătorul chinez pune un mare accent asupra design-ului și a materialelor utilizate aici, telefoanele fiind unele de tip premium.

Totuși, există și un punct negativ la aceste smartphone-uri, acela fiind prețul nu tocmai accesibil în comparație cu alte modele dezvoltate de companii rivali. Tot în hala 7 am trecut și pentru câteva minute pe la standul Gionee unde era prezent modelul S8, telefon ce ajunge și în România sub forma lui Allview X3 Soul Pro.

Pentru că tot a venit vorba despre Allview, aflați că la ora 12 ne-am aflat la un nou eveniment organizat de către compania brașoveană în Barcelona, eveniment în cadrul căruia a debutat phablet-ul P8 Energy PRO. Acesta din urmă aduce un panou FHD de 6 inch, 3 GB RAM, procesor octa-core MediaTek și baterie de 5020 mAh.

Cu toate acestea, device-ul păstrează o grosime redusă de doar 8.4 mm, oferind totodată și alte funcții interesante cum este cazul unui scanner de amprente amplasat frontal. Deși prețul său este de 1899 lei, grație unei promoții Allview, puteți câștiga un voucher ce reduce prețul de pre-comandă cu 400 lei.

După ce evenimentul Allview a luat sfârșit m-am îndreptat către Qualcomm, locație în care urma să fie expus un telefon proaspăt lansat, și anume Xiaomi Mi 5. Din păcate, planul de a face un hands-on device-ului nu a fost îndeplinit, și asta datorită faptului că doar un singur model era pus la dispoziția jurnaliștilor aflați deja la o coadă serioasă de așteptare.

Totuși, exista șansa ca mâine dimineață să văd noul telefon, moment în care nu va fi atât de multă aglomerație.. Ziua a continuat cu standul LG unde am găsit și alte terminale pe lângă LG, printre acestea numărându-se LG X Screen, LG X Cam, respectiv LG Stylus 2. Mai apoi odată cu încărcarea materialelor am părăsit târgul în jurul orei 5.

Pe drum m-am oprit și la mall-ul din apropiere unde Samsung a deschis un magazin special pentru promovarea lui Galaxy S7/S7 Edge, magazin ce oferea clienților posibilitatea de testare a produselor, dar și de a plasa o pre-comandă. Lăsând magazinul în spate, am mers la Carrefour pentru câteva cumpărturi, și ulterior înapoi la gazdă.

Mâine va fi ultima zi la Mobile World Congress, târg ce își va închide porțile devreme pentru toată lumea prezentă. Rămâne să pornesc în căutarea unor device-uri ceva mai interesante, altele decât popularele smartphone-uri și tablete, căutare ce sper că se va dovedi cu folos.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×