Jurnal de bord, ziua 5: Experiența IFA 2015 ia sfârșit, nu înainte de a face cunoștiință cu o serie de gadget-uri inedite

Autor:  | Publicat în:  IFA 1.067 ori
<b>Jurnal de bord, ziua 5: Experiența IFA 2015 ia sfârșit, nu înainte de a face cunoștiință cu o serie de gadget-uri inedite</b>Ziua de s&acirc;mbătă s-a dovedit a fi una foarte aglomerată la IFA, t&acirc;rg ce a fost luat cu asalt de mulțimea de vizitatori, de la cei mai mici aflați &icirc;n cărucioare, și p&acirc;nă la cei trecuți de prima tinerețe. Deși ideea...

Ziua de sâmbătă s-a dovedit a fi una foarte aglomerată la IFA, târg ce a fost luat cu asalt de mulțimea de vizitatori, de la cei mai mici aflați în cărucioare, și până la cei trecuți de prima tinerețe. Deși ideea organizatorilor de a permite accesul și acelor persoane interesante de nouțătile din lumea tehnologiei, este de apreciat, pentru noi ca și jurnaliști este un adevărat calvar.

Din câte puteți vedea și în fotografia de mai jos, cam așa arăta coada din fața intrării la IFA în jurul orei 10. După câteva zeci de minute de așteptare am intrat în holul clădirii, unde în mod interesant, se afla o altă coadă unde ni se scanau legitimațiile pentru târg, sau biletele achiziționate, după caz.

IFA 2015

Lăsând acest aspect deoparte, m-am îndreptat către diverse standuri din jur, navigând printre mulțimea care în mare parte era la vânătoare de lucruri gratuite. Ulterior m-am întâlnit cu Andrei Orha - persoana care se ocupă cu achizițiile pentru QuickMobile - magazinul online ce ne-a sponsorizat în această deplasare.

Sengled

Rând pe rând, împreună cu acesta am vizitat standurile partenerilor QuickMobile, dar și a unor branduri ce afișau produse foarte interesante. Pentru început ne-am oprit la Sengled, o companie specializată în producerea de corpuri de iluminat, care recent a început să dezvolte și produse inteligente.

Un astfel de exemplu este becul Sengled Pulse, produs ce integrează pe lângă un modul de iluminare LED, și o boxă audio JBL cu o putere de 13W, cifră ce este cu adevărat impresionantă pe un asemenea device. Astfel, prin intermediul unei conexiuni wireless putem controla nivelul de luminozitate (via aplicație dedicată), sau schimba melodia printr-un simplu tap pe ecran.

Sengled Pulse

Și nu doar acest produs se află în portofoliul celor de la Sengled, ci și device-uri care oferă un boost al conexiuni WiFi - Sengled Boost, sau Sengled Element, un bec ce ne permite ca prin intermediul unei aplicații să schimbăm atât nivelul de lumină, cât și temperatura culorilor. O funcție interesantă oferită în aplicație, este aceea prin intermediul căreia becul simulează răsăritul soarelui.

Celly

Ne-am îndreptat apoi către standul celor de la Celly, producător de origine italiană ce are în portofoliu numeroase accesorii pentru smartphone-uri, baterii externe, dar și căști audio special dezvoltate pentru cei pasionați de activități sportive. Pentru început ni s-au prezentat o serie de huse pentru iPhone 6s, huse disponibile și pe roz.

IFA 2015, parteneri QuickMobile

De asemenea, am văzut și o abordare diferită a huselor de tip book-cover. Aceasta în cauză conținea un element plasat pe spatele telefonului în care se regăsea un magnet, și astfel telefonul putea fi eliberat imediat din husa dedicată. Tot la Celly, am văzut o baterie externă de 4000 mAh cu dimensiuni foarte reduse, dar și o unitate de 10.000 mAh ce păstra dimensiuni compacte.

MyKronoz

În cele din urmă am ajuns la standul MyKronoz, un producător cunoscut în special pentru ceasurile inteligente comercializate. Unele dintre acestea se regăsesc la ora actuală și în oferta de produse QuickMobile. Mi-au atras atenția două modele ce sosesc cu tehnologia 3G la pachet, device-uri încă nelansate comercial.

MyKronoz

La scurt timp de la vizitarea stand-ului MyKronoz, am pornit în căutarea de lucruri mai speciale, iar primul device de care am dat, a fost o baterie externă integrată într-o oglindă de buzunar, produs ce cu siguranță atrage atenția publicului feminin. Dacă doriți să faceți o căutare, numele acestui device este Hyper Pearl.

Am ajuns apoi la un stand unde erau plasate diverse produse care mai de care mai inedite și speciale. Phonotonic era unul dintre aceste produse, device care reda muzică pe baza mișcărilor realizate de către utilizator. Desigur, Phonotonic era conectat la un smartphone care la rândul său era atașat unei boxe prin care se transmitea sunetul. Un clip de prezentare poate fi văzut mai sus.

Windows poate fi rulat pe Mac

Spre finalul zilei de ieri am văzut și o aplicație software prin care sistemul de operare Windows poate fi rulat pe Mac. Practic, avem parte de un emulator prin care Windows este disponibil complet într-o fereastră dedicată pe iMac-ul sau MacBook-ul nostru. Tehnologia de față pare destul de similară cu cea oferită de emulatorul Android.

Una peste alta, cam aceasta a fost experiența IFA pe anul acesta, un târg ce ne-a adus primul telefon 4K, dar și o gamă largă de ceasuri inteligente. Cea mai mare absență de la târg a fost cea a companiei ASUS, producător ce nu a avut un stand dedicat la acest show. De asemenea, HTC, LG, dar și Microsoft, s-au numărat printre companiile ce nu au avut nimic special de prezentat.

Jurnal de bord, ziua 5: Experiența IFA 2015 ia sfârșit, nu înainte de a face cunoștiință cu o serie de gadget-uri inedite

Dacă ar fi să aleg două produse ce mi-au atras atenția în mod special la acest târg, acelea ar fi Huawei Mate S - un telefon a cărui cameră foto este impresionantă, dar și ceasul Samsung Gear S2, device care în ciuda sistemului de operare Tizen OS, reușește să ofere o experiență de utilizare mult mai bogată în conținut.

Acum este 9 dimineața în Berin, iar toamna pare a-și fi intrat pe deplin în drepturi, la această oră fiind doar 13 grade și o ploaie ce pare a nu se mai opri. Acestea fiind spuse, e timpul să îmi pregătesc bagajul pentru întoarcerea în țară, motiv pentru care spun la revedere IFA 2015!

Care au fost produsele lansate la IFA ce v-au atras atenția?

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×