La cât se ridică costul de producție pentru iPhone XS Max? Aflăm astăzi răspunsul

1.594 ori
<b>La cât se ridică costul de producție pentru iPhone XS Max? Aflăm astăzi răspunsul</b>În fiecare an atunci când pe piață sosește un nou iPhone suntem curioși să aflăm care este costul real de producție al unui asemenea device, răspuns pe care îl primim și acum în cazul lui iPhone XS Max. Acesta este cel mai mare iPhone din istorie

Ori de câte ori un nou iPhone se lansează pe piață apare și curiozitatea cu privire la costul real de producție asociat unui asemenea produs. Astăzi avem ocazia ca prin intermediul unei analize realizate de către firma Techinsights să aflăm cât îi costă pe cei de la Apple producerea unui iPhone XS Max, acesta fiind cel mai mare iPhone din istorie și aparent și cel mai popular dintre modelele aduse la vânzare în acest an.

Ei bine aflați că acesta este cel mai scump smartphone Apple totodată, dar și cel de pe urma căruia se obține cel mai mare profit potrivit analizei descoperite astăzi. Un element ce trebuie menționat este acela că Techinsights a folosit drept etalon un iPhone XS Max de 256 GB, terminal cu preț de 1249 dolari căruia i-au realizat și un teardown.

Costul estimativ pentru toate componentele folosite în cazul de față este de 443 dolari, sumă care reprezintă doar 35% din prețul total pe care un cumpărător îl va avea de plătit. Restul de 806 dolari nu reprezintă profitul pur în adevăratul sens al cuvântului, asta pentru că la mijloc se mai includ și alte cheltuieli pe care Apple le are de suportat precum salariile angajaților, marketing-ul, software-ul, cercetarea, licențe și alte elemente. 

Aflăm că în comparație cu iPhone X, noul model iPhone XS Max are un cost de producție cu 47.56 dolari mai scump. O reducere a costurilor s-a realizat prin eliminarea unor componente 3D Touch ale display-ului, panoul având un preț de 80.50 dolari comparativ cu 77.27 dolari pe iPhone X. De asemenea, aflăm și că stocarea de 256 GB costă 64.50 dolari.

Cei interesați de prețurile practicate pentru iPhone XS Max pe plan local au la dispoziție un articol dedicat Preț și Disponibilitate aici!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×