La ce să ne așteptăm de la conferința Google I/O 2014? Nexus 8, Android TV și multe altele

Autor:  | Publicat în:  Google 1.198 ori
<b>La ce să ne așteptăm de la conferința Google I/O 2014? Nexus 8, Android TV și multe altele</b>După cum bine știm, anul acesta în perioada 25-26 iunie va avea loc conferința Google I/O ce se va desfășura în San Francisco. Se așteaptă ca pe parcursul acestor două zile să fie prezentate atât noi produse hardware, cât și produse...

După cum bine știm, anul acesta în perioada 25-26 iunie va avea loc conferința Google I/O ce se va desfășura în San Francisco. Se așteaptă ca pe parcursul acestor două zile să fie prezentate atât noi produse hardware, cât și produse software. Printre cele mai așteptate device-uri se numără și o nouă tabletă din gama Nexus.

Această noua tabletă va fi prezentată sub numele de Nexus 8, iar după cum zvonurile din ultima vreme afirmă, se pare că Nexus 8 va fi produsă de nimeni altul decât HTC. Dacă aruncăm o scurtă privire asupra trecutului, vom afla faptul că prima generație a tabletei Nexus 7 a fost anunțată oficial tot în cadrul conferinței Google I/O, conferință ce a avut loc în anul 2012. Astfel, Google I/O 2014 pare a fi momentul propice pentru introducerea unei noi diagonale în gama de tablete Nexus. Cu toate acestea, există și posibilitatea ca lansarea lui Nexus 8 să fie amânată până în luna iulie.

Al doilea lucru cert pe care îl vom vedea la Google I/O 2014 va fi un nou SDK Android sau o versiune restructurată a acestuia. De asemenea, există posibilitatea ca în cadrul acestui eveniment să fie lansat și un dispozitiv Set-top box Google sau un nou device de streaming video similar cu Chromecast.

Primele indicii cu privire la acest produs au apărut în cadrul changelog-urilor din Android 4.4.3, fișiere ce fac referire la un anume produs numit Google Molly. Rămâne de văzut ce va aduce acest nou dispozitiv de streaming și cum are de gând Google să prefecționeze experiența de streaming a fișierelor video.

Pe locul numărul 4 din punct de vedere al lansărilor se numără și posibilitatea să vedem un ceas inteligent Google. Matias Duarte, director al departamentului Android User Experience s-a afișat de curând cu un device misterios la mână, device pe care l-a ascuns de ochii aparatelor de fotografiat. Deși a refuzat să îl prezinte, acesta a precizat faptul că în acest moment se pune un mare accest pe dezvoltarea Android Wear, lucru ce sugerează că un device portabil Google ar putea fi real.

Un ultim produs software care ar putea fi lansat în cadrul Google I/O 2014 este și Project Hera. Acesta va avea rolul de a unifica sistemul de operare Android cu browser-ul Chrome și cu funcția Google Search. Astfel, aplicațiile HTML5 vor putea fi integrate direct în aplicațiile native Android, cât și în sistemul propriu-zis de operare. Voi ce așteptări aveți de la conferința Google I/O din acest an?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×