Lansarea 5G în România este comparată cu revoluţia industrială de Sorin Grindeanu, preşedinte ANCOM

1.017 ori
<b>Lansarea 5G în România este comparată cu revoluţia industrială de Sorin Grindeanu, preşedinte ANCOM</b>"5G" este un cuvânt cheie pe care îl veţi auzi foarte des rostit în următorii ani, practic în orice domeniu care contează. Îl veţi auzi la politicieni, în presă, chiar la transmisiunile sportive, în divertisment şi publicaţiile tech

"5G" este un cuvânt cheie pe care îl veţi auzi foarte des rostit în următorii ani, practic în orice domeniu care contează. Îl veţi auzi la politicieni, în presă, chiar la transmisiunile sportive, în divertisment şi publicaţiile tech. Implementarea 5G a fost comparată recent cu "o nouă revoluţie industrială", de către Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM, care a acordat un interviu celor de la Mediafax.

Oficialul a menţionat că domenii precum 5G, Internet of Things şi proiectele conexe vor genera în jur de 250.000 de locuri de muncă doar în România. Cifră de afaceri a acestor sectoare este de 3.7 miliarde în România, dar va ajunge la 9 miliarde (nu este precizată moneda, dar mă gândesc că e vorba de lei, nu de euro totuşi).

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii afirmă că implementarea 5G va avea şi efecte la nivelul altor industrii şi sectoare, de la servicii, la finanţe, agricultură şi transporturi. Aflăm din acelaşi interviu că România a fost în 2018 pe locul întâi la nivel european alături de Estonia la raportul calitate/preţ la serviciile de comunicaţii. Stăm excelent în special la viteze de transfer.

Aflăm şi că strategia pentru implementarea 5G în România a fost finalizată şi ar trebui să fie adoptată în şedinţa de Guvern în curând. În toamnă ar trebui să aibă loc licitaţia 5G la nivel de spectru pentru operatori, dacă totul merge bine. Oficialul a mai vorbit de realitate augmentată şi de transmisiuni în timp real, dar şi de un demo interesant văzut la Barcelona la MWC 2019, ca exemplu de utilizare 5G.

Vă invităm să citiţi întregul interviu pe Mediafax, în care Sorin Grindeanu ne spune şi de ce îi este teamă de automobilele fără şofer.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×