Au început pregătirile pentru 6G! LG anunţă primele eforturi de Cercetare şi Dezvoltare în această direcţie

1.072 ori
<b>Au început pregătirile pentru 6G! LG anunţă primele eforturi de Cercetare şi Dezvoltare în această direcţie</b>Dacă evoluţia 5G-ului pare să fi început problematic, unul dintre marii jucători telecom, Huawei, fiind tras pe bară în multe ţări, sunt şi minţi luminate care se gândesc la 6G deja. LG spre exemplu tocmai a început primele eforturi de cercetare

Dacă evoluţia 5G-ului pare să fi început problematic, unul dintre marii jucători telecom, Huawei, fiind tras pe bară în multe ţări, sunt şi minţi luminate care se gândesc la 6G deja. LG spre exemplu tocmai a început primele eforturi de cercetare şi dezvoltare în această privinţă.

În vreme ce 5G-ul ar trebui să fie lansat în a doua parte a acestui an, 6G e probabil o tehnologie care va sosi aproape de anii 2030. LG a anunţat că va înfiinţa un centru de cercetare 6G împreună cu firma KAIST. Profesorul Cho Dong-Ho a declarat că trebuie neapărat ca tehnologia de comunicaţii mobile din Coreea să fie mai competitivă şi îmbunătăţită.

De asemenea a subliniat că trebuie începute devreme pregătirile pentru a putea concura cu succes. Nu are rost să vorbim despre performanţa, frecvenţele şi aplicaţiile lui 6G, în vreme ce nici măcar 5G-ul nu şi-a dovedit potenţialul complet. Din ce ştiu 5G ajunge până la 10 Gbps viteză în condiţii de laborator, deci noi, utilizatorii de rând probabil ajungem pe la 1 sau 2 Gbps în cele mai bune zone cu semnal şi condiţii ideale.

Probabil că 6G va aduce saltul la 100 Gbps, ceea ce sună obscen de mult în ziua de azi. Nu avem medii de scriere, memorii, procesoare şi modemuri capabile să ducă aşa ceva. E interesant cum criza Huawei a inspirat tot mai multe companii să intre mai abitir pe piaţa de echipamente telecom. Mai ales că mai nou nici Vodafone nu mai vrea echipamente Huawei, deci valurile crizei de încredere se resimt puternic.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×