LeEco are bunurile confiscate, pe fondul neplăţii unor împrumuturi

1.226 ori
<b>LeEco are bunurile confiscate, pe fondul neplăţii unor împrumuturi</b>Știam faptul că firma chineză LeEco nu o duce prea bine la capitolul lichidități și se pare că acest lucru se confirmă chiar astăzi când aflăm un detaliu inedit. Aparent, bunurile companiei au fost confiscate pe fondul neplății unor împrumuturi

LeEco are o traiectorie ce seamănă cu indicatorul digital al unei măsurători de puls: când e sus, când e jos şi tot aşa. De fiecare dată când a fost aproape de faliment, compania a revenit cu un nou proiect sau cu un împrumut apărut de nicăieri. Acum aflăm că bunurile companiei au fost confiscate, pe fondul neplăţii unor împrumuturi.

Un tribunal din Shanghai a luat această decizie, de a indisponibiliza bunuri în valoare de 181.95 milioane de dolari, deţinute de către Jia Yueting. Acesta este directorul companiei care se ocupă cu streaming video şi audio, televizoare, automobile, smartphone-uri vândute sub preţul pieţei şi multe alte produse de genul. Tribunalul a mai confiscat şi bunurile soţiei lui Jia dar şi ale unor filiale ale companiei.

Toate acestea fuseseră puse ca garanţie pentru împrumuturi luate în numele LeEco, de la o serie de fonduri offshore. Plăţile ar fi trebuit făcute cu 2 luni în urmă, dar LeEco nu a făcut acest lucru la timp. Jia şi-a părăsit între timp postul de reprezentant legal al companiei, fiind înlocuit de Wu Meng, veteran în cadrul conglomeratului Leshi. Jia Yueting îşi păstrează totuşi rolul de director executiv.

Se întâmplă ceva cu adevărat putred la LeEco şi din păcate încrengăturile din China sunt complexe, iar ei nu au un Cătălin Tolontan să demaşte tot. Se va lăsa cu arestări sau vreo schemă piramidală descoperită probabil.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×