Polonia pregăteşte cărţi de identitate digitale pe telefonul mobil, lansare în 2018

1.317 ori
<b>Polonia pregăteşte cărţi de identitate digitale pe telefonul mobil, lansare în 2018</b>Dacă unele țări se gândesc la posibilitatea de introducere a votului online pentru alegeri, iată că națiuni precum Polonia pregătesc cărți de identitate digitale. Acestea vor fi disponibile pe smartphone-urile utilizatorilor și aparent lansarea este

În vreme ce unele ţări iau în calcul votul online pentru alegeri, Polonia vrea să modernizeze sistemul de autentificare a cetăţenilor. Astfel, începând de anul viitor cetăţenii polonezi vor putea avea pe telefoanele mobile variante electronice ale cărţilor de identitate.

Informaţia a fost confirmată chiar de către Ministrul Informaţiei şi Digitalizării, Anna Strezynska. Oficialul a declarat că polonezii sunt cunoscuţi pentru mintea deschisă cu privire la tehnologiile noi şi ar putea fi deschizători de drumuri cu această ocazie. Tehnologia se află în teste în acest moment în localitatea Nowy Wisnicz. Sisteme similare există deja în alte state membre UE, precum Austria sau Estonia.

Estonia este una dintre cele mai digitalizate țări din Europa, acolo cryptocurrency-ul fiind în floare. Tot de acolo vine şi iniţiativa de a vota electronic şi din această țară a pornit şi rivalul Uber, Taxify. Între timp în Polonia se vor implementa treptat variante mobile ale permiselor de conducere, ale abonamentelor studenţilor şi ale altor documente. Ţara are 38 de milioane de locuitori, iar datele lor vor fi stocate în cloud şi vizualizate pe terminale mobile folosind un cod special.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×