LeEco vinde proprietatea din Silicon Valley datorită unor probleme financiare; obține 260 milioane de dolari

1.172 ori
<b>LeEco vinde proprietatea din Silicon Valley datorită unor probleme financiare; obține 260 milioane de dolari</b>Deși părea că LeEco ar fi trecut peste pasa proastă, lansând un nou smartphone pe piață într-o perioadă în care se zvonea chiar faptul că firma este aproape de faliment, iată că din nou apar vremuri negre la orizont. Aparent, firma chineză ar fi nevoită

Undeva prin ianuarie aflam și faptul că firma chineză LeEco evita la limită falimentul grație unei finanțări în valoare de 2.2 miliarde de dolari. A urmat o așa-zisă perioadă mai calmă cât timp se părea că lucrurile încep să reintre în normalitate, compania lansând chiar și un nou smartphone pe piață.

Totuși, astăzi este momentul în care aflăm că de fapt situația LeEco este tot pusă sub semnul întrebării. Descoperim că firma chineză tocmai ce a vândut proprietarea din Silicon Valley pentru suma de 260 milioane de dolari (cu 10 milioane de dolari mai mult decât suma la care a fost achiziționată de la Yahoo) - asta cu scopul de a-și plăti datoriile. Sediul central pe care LeEco ar fi urmat să îl deschidă aici avea să găzduiască 12.000 de angajați și numeroase filiale.

Acest lucru nu se va mai întâmpla bineînțeles și după cum s-a dezvăluit anterior, chiar co-fondatorul Jia Yueting și-a redus salariul anual la doar 0.15 dolari datorită problemelor financiare ce au început să apară încă din 2016. Rămâne de văzut cum va ieși LeEco din acest impas și dacă vor continua cu afacerea smartphone în perioada următoare.

Printre cauzele ce au dus la problemele actuale ale LeEco se numără cheltuielile foarte mari realizate în procesul de expansiune, dar și investițiile majore în proiecte precum Faraday Future. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×