Lenovo ar pregăti primul telefon 5G cu procesor Snapdragon 855 la bord; Va sosi in acest an

1.075 ori
<b>Lenovo ar pregăti primul telefon 5G cu procesor Snapdragon 855 la bord; Va sosi in acest an</b>Sub forma unei declarații oficiale sosește astăzi anunțul Lenovo cu privire la debutul primului telefon 5G din lume, dispozitiv bazat pe soluția octa-core Qualcomm Snapdragon 855. În cazul în care lucrurile vor sta astfel, ar fi o adevărată premieră

Dintre toate companiile din lume care ar putea lansa în premieră un telefon 5G, Lenovo nu cred că era în top 5 al predicţiilor mele. Aş fi zis Samsung, poate Huawei, eventual Apple sau vreo surpriză Oppo sau Vivo. Lenovo totuşi nu prea mai activa în zona smartphone, decât prin brandul Moto, dar revine cu un anunţ legat de primul telefon 5G.

În vreme ce Samsung, Huawei, LG şi Microsoft se tot întrec care lansează prima un telefon pliabil real, nu vedem o cursă adevărată pentru primul model 5G. Anul 2019 ar trebui să ne aducă un val de telefoane cu suport 5G, cel puţin în a doua parte a anului. Revenind la Lenovo, compania a anunţat în această săptămână planuri de a lansa un smartphone 5G chiar în următoarele luni.

Mai mult decât atât, prin vocea lui Chang Cheng (vicepreşedinte) firma chineză declară că va fi prima care va aduce un smartphone 5G pe piaţă. Forţând şi mai mult nota, declaraţiile includ o menţiune a procesorului Snapdragon 855, încă nelansat. Zvonurile afirmau totuşi că este în producţia de masă de prin iunie. Qualcomm s-a mulţumit cu o singură generaţie de CPU flagship în ultimii ani şi ar fi bizar să treacă iarăşi la două.

Nu am mai văzut aşa ceva de pe vremea lui Snapdragon 820 şi 821, care au fost urmate apoi cuminte de Snapdragon 835 şi 845. S855 a fost asociat cu un debut în 2019, dar cum marile companii îşi tot muta deadline-urile nu excludem surprize de gen pe final de an, poate chiar una Lenovo cu 5G. Mă aştept la o prezentare la IFA 2018, măcar a unui prototip.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×