Oppo umblă deja cu tehnologie 5G pe un telefon prototip; Are un modem Qualcomm Snapdragon X50 la bază

648 ori
<b>Oppo umblă deja cu tehnologie 5G pe un telefon prototip; Are un modem Qualcomm Snapdragon X50 la bază</b>Astăzi descoperim încă o noutate marca Oppo, aceea că firma chineză deja testează smartphone-uri cu 5G la bord, un asemenea model prototip fiind văzut alături de un modem Qualcomm Snapdragon X50 la bord

Oppo a devenit definiţia pionierului în zona smartphone în ultima vreme. Fie că e vorba despre camera periscop, scanner de amprente integrat în ecran, cea mai rapidă încărcare a bateriei sau de zoom optic 5X, ei au fost mereu primii. Acum ar fi încheiat prima rundă de teste cu un telefon cu modem 5G. Avem detalii mai jos.

Compania chineză tocmai a încheiat prima sa rundă de teste de conectivitate 5G pe un handset prototip dotat cu modemul Qualcomm Snapdragon X50. Terminalul a fost capabil să ajungă la viteze "experimentale" 5G şi e vorba aici despre o unitate modificată a lui Oppo R15. Această vară a fost esenţială pentru evoluţia tehnologiei, multipli operatori şi producători de echipamente unindu-şi forţele pentru a face teste.

Prototip Oppo

În 2019 ar trebui să începem deja să vedem telefoane lansate cu suport 5G, iar în 2020 va deveni deja mainstream conceptul. Sursa care vorbeşte despre testul Oppo afirmă şi că Qualcomm are un parteneriat cu cel puţin o duzină de producători smartphone pentru a integra acest modem pe viitor. Alternativa vine de la Samsung, prin modemurile Exynos şi mă aştept ca şi Intel şi MediaTek să vină cu produse rivale.

Revenind la testul Oppo, chinezii şi-au bazat testele pe standardul 3GPP Release 15 NSA, împreună cu lăţimea de bandă de 10 MHz din Banda 5 4G LTE şi banda de 20 MHz 5G NR n78. Rămâne de văzut cine va sparge gheaţa şi va lansa primul telefon 5G. Teoretic a făcut-o Motorola, dar Moto Z3 are nevoie de un modul Moto Mod pentru asta, vândut exclusiv la anul de Verizon.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×