LG dă în judecată BLU pentru încălcarea de brevete legate de tehnologii telecom

1.286 ori
<b>LG dă în judecată BLU pentru încălcarea de brevete legate de tehnologii telecom</b>BLU Products este o firmă de origine americană ce s-a făcut remarcată pe piață cu terminale foarte accesibile, mare parte dintre acestea sosind drept rebranding la modelele Gionee. Astăzi aflăm că cei de la LG ar fi dat în judecată BLU Products pe seama

Parcă ultimii ani au fost mai săraci în dispute pe bază de brevete în comparaţie cu perioada 2011-2012 de exemplu. Atunci Apple reuşea interzicerea la vânzare a produselor HTC şi se războia şi cu Samsung. Acum compania americană BLU are probleme, după ce LG a dat-o în judecată pentru încălcare de brevete.

Deosebit de activă în ultimii ani, BLU comercializează de obicei telefoane entry level sau midrange, cu carcase colorate şi preţuri accesibile. LG afirmă că americanii i-au încălcat 5 brevete legate de tehnologii telecom. Problema e totuşi ceva mai spinoasă, pentru că BLU colaborează cu firme din China, care îi produc telefoanele, cum e cazul Gionee spre exempu.

În acest caz ne întrebăm a cui e răspunderea mai mare pentru brevete, a producătorului din China sau a firmei care integrează terminalul la nivel local. Teoretic ambele ar trebui să fie acoperite cu brevetele aferente, sau să platească licenţa pentru ele. Revenind la cazul de faţă, LG a depus plângerile la Comisia Internaţională de Comerţ şi Tribunalul din Delaware.

LG afirmă că BLU a folosit brevete cheie legate de conectivitatea LTE, fără aprobarea sa. Deşi sud coreenii au abordat BLU pentru o negociere, aceştia nu au răspuns la cereri. Nu au reacţionat nici când LG i-au somat să nu mai folosească brevetele, deci s-a ajuns la proces. Probabil că asiaticii vor avea câștig de cauză.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×