Qualcomm este dată în judecată de către Apple pe seama practicării unor costuri de licențiere incorecte

1.743 ori
<b>Qualcomm este dată în judecată de către Apple pe seama practicării unor costuri de licențiere incorecte</b>Producătorul american de procesoare Qualcomm, nu o duce prea bine în această perioadă. La câteva zile după ce agenția FTC au dat în judecată firma americană, iată că și Apple face același lucru. Compania din Cupertino acuză Qualcomm pentru practicarea

Din câte se pare, lucrurile nu merg prea bine pentru Qualcomm în această perioadă, companie americană ce cu doar câteva zile a fost acuzată de către agenția FTC pentru practici neloiale de acordare a licențelor. Acuzele la adresa producătorului de chip-uri continuă astăzi când aflăm faptul că cei de la Apple au dat în judecată Qualcomm pe seama practicării unor costuri de licențiere incorecte pentru standarde celulare fundamentale.

Apple susține că cei de la Qualcomm le datorează drept compensație o sumă de aproximativ 1 miliard de dolari și asta pentru că de-a lungul ultimilor ani, constructorul de procesoare a continuat să aplice tarife pentru tehnologii care nu le aparțin. Sunt date aici și câteva exemple precum scanner-ul de amprente TouchID și tehnologiile asociate display-urilor și camerelor foto - inovații pentru care Qualcomm primește bani fără motiv.

Gigantul din Cupertino ține să menționeze că deși Qualcomm este una dintre cele peste 12 companii care au contribuit la standardele celulare fundamentale, aceștia continuă să le ceară celor de la Apple cu până la 5 ori mai mulți bani decât toți ceilalți licențiatori la un loc, cu care au încheiate contracte. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×