Apple ar fi încălcat 32 brevete ale Nokia în Europa și SUA; finlandezii duc cazul în instanță

1.502 ori
<b>Apple ar fi încălcat 32 brevete ale Nokia în Europa și SUA; finlandezii duc cazul în instanță</b>În vreme ce așteptăm marea revenire pe piața smartphone a celor de la Nokia, iată că între timp finlandezii încearcă să mai obțină ceva fonduri, asta pe seama unui proces intentat contra celor de la Apple care ar fi încălcat 32 brevete ale Nokia în Europa

Cât timp noi așteptăm sosirea noilor smartphone-uri Nokia de după perioada Microsoft, iată că finlandezii mai fac și altceva pe lângă contribuția minoră adusă asupra acestor viitoare produse. Aflăm faptul că Nokia a completat în cursul zilei de ieri o serie de plângeri împotriva celor de la Apple pe seama încălcării unui număr de 32 brevete de tehnologie.

Plângerile au fost depuse în tribunale din Dusseldorf, Mannheim, Munich și Texas, fiind vorba despre un proces ce se întinde atât pe plan european, cât și în SUA. Aflăm totodată faptul că brevetele pe care Apple le-ar fi încălcat acoperă tehnologii pentru display-uri, software, antene, și chipset-uri.

Finlandezii dezvăluie că încă din anul 2011 când un acord pentru licențierea unor brevete a fost încheiat cu cei de la Apple, compania din Cupertino a refuzat ofertele Nokia de licențiere a unor altor invenții brevetate ce sunt folosite de numerase produse ce poartă logo-ul mărului mușcat. 

Creatorul lui iPhone nu a stat deoparte și a venit ulterior cu o declarație oficială prin intermediul purtătorului de cuvânt, Josh Rosenstock. Acesta din urmă spune că Apple a fost dispusă să plătească un preț corect pentru drepturile de utilizare ale acestor brevete de tehnologie ce sunt folosite pe produsele proprii, dar Nokia ar fi refuzat licențierea lor la suma propusă. Acum, finlandezii sunt acuzați de folosirea unor tactici de tip patent troll pentru a scoate bani serioși din partea celor de la Apple.

Cum se va desfășura procesul și dacă Nokia va avea câștig de cauză aflăm cel mai probabil anul viitor.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×