Memoria flexibilă e în dezvoltare, pregătită pentru telefoanele care se pot îndoi și bazată pe grafen

1.151 ori
<b>Memoria flexibilă e în dezvoltare, pregătită pentru telefoanele care se pot îndoi și bazată pe grafen</b>Smartphone-urile flexibile ar putea deveni realitate în curând, asta pentru că oamenii de știință de la Universitatea din Exeter au realizat o lucrare care prezintă ideea unui nou sistem de stocare pe bază de grafen care ar urma să

Chiar dacă Samsung ar putea să îşi amâne intrarea pe piaţa telefoanelor cu adevărat flexibile până în 2018 sau 2019, în fundal continuă dezvoltarea unor astfel de produse. Un telefon care se poate îndoi e un deziderat la care producătorii aspiră de ceva vreme, deşi tentativele de până acum au fost modeste. Pentru a realiza aşa ceva e nevoie şi de componente flexibile, inclusiv memorie.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Exeter au realizat o lucrare care prezintă ideea unui nou sistem de stocare pe bază de grafen, care va înlocui memoria flash actuală. Materialul este mai ieftin decât cel folosit acum şi o variantă hibrid de grafen/oxid/titaniu se poate scrie şi citi în doar 5 nanosecunde. Componentele hibrid măsoară doar 50 de nanometri în lungime şi 8 nanometri în grosime.

Grafenul este practic un strat subţire de carbon, cel mai subţire material cunoscut omului, cu grosime de doar un atom. Are multiple avantaje, precum faptul că e foarte uşor şi rezistent, plus un bun conductor al electricităţii. Problema este că prelucrarea sa este complexă şi calitatea materialului rezultat nu e mereu foarte bună. Avantajele sunt totuşi fantastice, de la conducerea electronilor mai eficient decât siliciul şi transferul de electroni la viteze de 1000 km pe secundă.

Samsung are deja brevete în această zonă, dar aşteptăm punerea lor în practică de abia în 2019.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×