LG Google Nexus vs LG Optimus G, cele două telefoane pe care LG se bazează la final de an

1.866 ori
<b>LG Google Nexus vs LG Optimus G, cele două telefoane pe care LG se bazează la final de an</b>în ultimele zile au apărut multe informații legate de LG Optimus Nexus / LG Google Nexus. Specificațiile tehnice cât și designul sunt confirmate și dovedite prin numeroase imagini. Dacă prețul de achiziție va fi decent s-ar putea ca LG să dea...

în ultimele zile au apărut multe informații legate de LG Optimus Nexus / LG Google Nexus. Specificațiile tehnice cât și designul sunt confirmate și dovedite prin numeroase imagini. Dacă prețul de achiziție va fi decent s-ar putea ca LG să dea lovitura la final de an, mai ales că au un smartphone de top în pregătire a fi lansat, LG Optimus G.

LG nu a ieșit în evidență așa cum și-ar fi dorit în categoria smartphone-urilor. Seria Optimus nu s-a dovedit un hit cu milioane de unități comercializate. LG Optimus 2X a fost primul smartphone dual-core cu Android și a fost consemnat și în Cartea Recordurilor, LG Optimus 4X HD oferă multe pentru suma la care-i vândut în acest moment - cel mai ieftin telefon cu procesor quad-core.

Să vedem specificațiile hardware pentru LG Google Nexus (cele vehiculate în presa de specialitate din dot com) și LG Optimus G:

Smartphone
Date tehnice
LG Google NexusLG Optimus G
Ecran4.7 inch cu rezoluție 1280x768 pixeliTrue HD-IPS+ LCD de 4.7 inch cu rezoluție 1280x768 pixeli
ProcesorQualcomm quad-core la 1.5 GHzQualcomm Snpadragon S4 Pro quad-core la 1.5 GHz Krait
Memorie2 GB RAM, 8 GB spațiu de stocare, fără slot pentru microSD2 GB RAM, 32 GB sapațiu de stocare, fără slot pentru microSD
GPU-Adreno 320
Sistem de operareAndroid 4.1.2 Jelly Bean / Android 4.2 Jelly BeanAndroid 4.0.4 Ice Cream Sandwich și update la Android 4.1.1 Jelly Bean
Conectivitate3G, Wi-Fi, bluetooth, microUSB, jack de 3.5 mm, GPS4G / LTE, 3G, Wi-Fi, bluetooth, microUSB, jack de 3.5 mm, GPS
Cameră foto și video8 Megapixeli13 Megapixeli
Baterie-2100 mAh
Greutate-145 gr.
Grosime-8.5 mm

Asemănările între LG Google Nexus și LG Optimus G:

a. Display de 4.7 inch și rezoluție 1280x768 pixeli. Presupun că vor avea același display de tip HD-IPS+ care promite culori naturale, luminozitate mare, unghi de vizualizare decent și în acțiunea razelor solare.

b. Procesor quad-core + 2 GB RAM + Adreno 320 GPU. înclin să cred că este același procesor Qualcomm Snapdragon S4 Pro, dar s-ar putea ca LG Google Nexus să aibă o derivație a acestuia. Oricum din perspectiva hardware, ambele se poziționează în liga de top.

c. Conectivitate - vor dispune de 4G / LTE, Qualcomm este lider din acest punct de vedere și procesorul lor Snapdragon S4 dual-core a fost lider pe această piață în 2012.

Diferențele dintre cele două telefoane de top ale LG

1. Sistem de operare. Observați că LG Google Nexus își respectă faima și va aduce Android 4.2 Jelly Bean pe când vârful de lance al companiei sud-coreene abia ce rulează Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich și 4.1 Jelly Bean este promis la nivel declarativ. Aici a fost un punct nevralgic al LG, unul pe care să-l dizvolve în viitor. Acum cu expertiza acumulată la LG Google Nexus ar trebui să fie capabili a oferi update-urile Google și pe alte telefoane, mai rapid.

2. Interfață. LG Google Nexus va aduce interfața grafică din Android, fără vreo implicare a LG pe când Optimus G va dispune de LG Optimus UI 3.0 care nu-i tocmai cine știe ce, o pun la interfețele grafice ciudățele și cu nimic ieșit din comun. Am văzut asta la LG Optimus 4X HD, LG Optimus L7.

3. Cameră foto. 13 Megapixeli și un senzor cu multă tehnologie la Optimus G, promite rezultate de top și 8 Megapixeli la LG Google Nexus, cred că senzorul de pe Optimus 4X HD va fi pus aici, dar depinde mult de setările pe care le vor implementa.

4. Spațiu de stocare. 8 vs 32 GB și la LG Google Nexus avem un spațiu de stocare pe care-l iau drept o glumă proastă și sper să fie mai multe variante și cu 16 sau 32 GB, altfel deja anticipez reacțiile de critică de pe rețele sociale, bloguri și site-uri de specialitate.

LG Google Nexus vs LG Optimus G, cele două telefoane pe care LG se bazează la final de an

Acesta ar fi un fel de comparativ la prima mână. Sunt 99% sigur că specificațiile de la LG Google Nexus vor fi cele de mai sus. Rămâne ca pe la sfârșitul lui octombrie să aflăm informațiile oficiale, prețul, disponibilitatea în magazine. Nici nu mă așteptam să aducă Qualcomm quad-core + 2 GB RAM + Adreno 320. M-aș fi mulțumit cu Qualcomm dual-core Snapdragon S4 + 1 GB RAM + Adreno 225. Sistemul de operare Android nu mi se pare a fi optimizat pentru quad-core la ora actuală. Am instalat un joc pe phabletul Samsung Galaxy Note II și se mișca la fel de greu ca pe un telefon single core. Nici măcar o singură diferența la timpul de încărcare, randarea grafică.

îmi place că au păstrat la partea frontală un look similar cu Samsung Nexus S și Galaxy Nexus. Partea spate nu-mi inspiră nimic și anticipez un plastic de o calitate îndoielnică, măcar la Galaxy Nexus au ales o soluție mai plăcută vizual care dă și un grip excelent, nu-ți scapă telefonul din mână.

Mai rămâne și problema prețului. Nu va fi ieftin la început, nici Galaxy Nexus nu a fost prea ușor de achiziționat. Să vedem dacă Vodafone își va păstra exclusivitatea pentru acest smartphone sau va debuta și în oferta operatorilor Cosmote și Orange. Ar fi cazul să fie o concurență mai mare, mai ales că va exista și ceva interes față de acest developer phone ajuns la generația a IV-a.

Să vedem cum a evoluat generația Nexus la nivel de display, rezoluție, procesor, memorie + GPU.

Smartphone
Date tehnice
Google Nexus OneSamsung Nexus SSamsung Galaxy NexusLG Google Nexus
Ecran3.7 inch cu rezoluție 480x800 pixeli4 inch cu rezoluție 480x800 pixeli4.65 inch cu rezoluție 1280x720 pixeli4.7 inch cu rezoluție 1280x768 pixeli
ProcesorQualcomm single core la 1 GHzHummingbird single core la 1 GHzTI OMAP 4430 dual-core la 1.2 GHzQualcomm quad-core la 1.5 GHz
Memorie512 MB RAM, 512 MB ROM, microSD de până la 32 GB512 MB RAM, 16 GB spațiu de stocare1 GB RAM, 16 GB spațiu de stocare2 GB RAM, 8 GB spațiu de stocare
GPUAdreno 200PowerVR SGX540PowerVR SGX540Adreno 320

Ce părere aveți de LG Google Nexus și LG Optimus G? Pe care dintre ele l-ați achiziționa?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×