Google I/O 2016: Asistentul vocal Google Assistant este prezentat oficial

1.129 ori
<b>Google I/O 2016: Asistentul vocal Google Assistant este prezentat oficial</b>Google Assistant s-a numărat printre marile lansări din cadrul evenimentului keynote Google I/O, asistent vocal ce reprezintă o evoluție a deja popularului Google Now. Acest nou software este capabil să rețină datele și informațiile preluate din

Ediția din acest an a keynote-ului Google I/O a debutat cu prezentarea lui Google Assistant - un asistent vocal ce sosește la pachet cu sistemul de operare Android, dar și cu difuzorul wireless Google Home lansat tot astăzi.

Putem spune că această nouă introducere este un soi de upgrade pentru Google Now, funcțiile aduse fiind cu adevărat interesante.

Feature-ul scos în prim-plan de către compania IT este capabilitatea sistemului de a înțelege contextul și de a răspunde ulterior altor întrebări, realizându-se astfel o conversație. Să presupunem că întrebăm cine a regizat filmul The Revenant. Ei bine, Google Assistant va răspunde instant acestei întrebări, iar mai apoi poate oferi și informații secundare pe baza aceluiași subiect. 

După ce Google Assistant ne informează că Alejandro Iñárritu este regizorul filmului mai sus menționat, putem continua conversația și cere diferite informații despre acesta, și asta fără a fi nevoie să reamintim numele persoanei vizate. Putem comunica astfel cu Google într-un mod mai special, fiind necesară comanda vocală - Okay Google - înainte de startul unei asemenea conversații.

Ne putem folosi și de alte comenzi vocale pentru apelarea unui contact de exemplu, aflarea condițiille meteo, afișa anumite fotografii stocate în telefon pe baza unui element descriptiv, sau chiar și pentru realizarea de selfie-uri instant.

Aflați că Google Assistant va fi disponibil la pachet cu smartphone-urile Android, la bordul autoturismelor, în sufragerii prin intermediul lui Google Home, dar și în multe alte locuri - gata pregătit pentru a ne răspunde celor mai complexe întrebări.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×