LG începe să arate un pic mai bine în zona mobile; Au scăzut pierderile în ultimul trimestru

898 ori
<b>LG începe să arate un pic mai bine în zona mobile; Au scăzut pierderile în ultimul trimestru</b>În general când anunţăm rezultatele financiare ale celor de la LG Mobile, veştile nu sunt prea bune. Asta deşi LG G7 ThinQ nu a fost deloc un telefon rău, iar G8 are câteva idei bune. Azi aflăm că şi business-ul a început să meargă

În general când anunţăm rezultatele financiare ale celor de la LG Mobile, veştile nu sunt prea bune. Asta deşi LG G7 ThinQ nu a fost deloc un telefon rău, iar G8 are câteva idei bune. Azi aflăm că şi business-ul a început să meargă un pic mai bine, iar pierderile au scăzut. Hai să vedem rezultatele pe trimestrul 3 din 2019.

Compania sud-coreeană a raportat venituri de 13.15 miliarde de dolari şi profit de 654.4 milioane de dolari pentru T3 2019. Vorbim aici despre conglomeratul LG, compania ca un întreg. Avem de-a face cu o creştere de 1.8% ca vânzări şi o creştere de profit de 4.4% faţă de 2018. Secţiunea de electrocasnice şi divertisment a atras grosul banilor, dar LG Mobile a rămas pe minus. 

LG Mobile a avut vânzări de 1.27 miliarde de dolari, dar dacă scădem şi costul operaţional şi alte datorii ajungem la pierderi de 135 de milioane de dolari. E mai puţin totuşi decât în T2 2019, când erau 268.4 milioane de dolari şi faţă de T3 2018 când erau 171.95 milioane de dolari. LG a anunţat şi măsuri de reducere a costurilor şi faptul că se îndreaptă în direcţia bună, dar tot nu e pe plus încă la capitolul Mobile.

Trebuie totuşi spus şi faptul că LG Mobile a avut vânzări cu 24.5% mai mici decât în 2018, asta deşi au fost lansate câteva telefoane midrange interesante, din noua serie LG W. Și cea LG Q e bine primită. Vânzarea de produse 5G a mers bine, în special în Coreea de Sud, din ce am înţeles. LG G8X ThinQ cu a sa husă cu ecran secundar (Dual Screen) rămâne cel mai interesant produs al companiei.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×