Veniturile Huawei ar fi crescut în prima jumătate a anului chiar și în ciuda interdicției SUA

903 ori
<b>Veniturile Huawei ar fi crescut în prima jumătate a anului chiar și în ciuda interdicției SUA</b>Pentru că suntem în luna iulie, e momentul să aflăm rezultate financiare pentru prima jumătate a acestui an, iar Huawei a făcut câteva declaraţii în această privinţă. Veştile nu sunt rele deloc pentru chinezi

Pentru că suntem în luna iulie, e momentul să aflăm rezultate financiare pentru prima jumătate a acestui an, iar Huawei a făcut câteva declaraţii în această privinţă. Veştile nu sunt rele deloc pentru chinezi, care în ciuda interdicţiei SUA au reuşit să îşi crească veniturile.

La un moment dat se vorbea despre scăderi de vânzări cu 40% şi zeci de miliarde pierdute în perioada urmatorilor 2 ani. Acum aflăm de la unul dintre directorii companiei, Liang Hua că întregul business Huawei a mers fără probleme chiar şi după interdicţie. Cel mai mare furnizor de echipamente telecom de pe glob a continuat să încheie parteneriate 5G şi să vândă multe zeci de milioane de smartphone-uri.

Problema e că nu avem cifre exacte. Compania îşi va anunţa rezultatele financiare oficiale pe primul semestru din 2019 pe data de 30 iulie. Până atunci acelaşi Liang Hua a adăugat că trecerea Huawei pe lista neagră nu a fost nici justificata şi nici corecta. Oficialul a solicitat şi înlăturarea totala a companiei de pe listă. Ultimele declaraţii ale CEO-ului Huawei, Ren Zhengfei indicau că Huawei are şanse mari să stagneze pe la nivelul de 100 de miliarde de dolari venituri pe 2019 şi 2020.

Informaţia venea totuşi la mijloc de iunie, iar datele problemei s-au schimbat. De fapt, schimbat şi nu prea... pentru că firmele americane trebuie să obţină licenţă pentru a face tranzacţii cu Huawei şi situaţia cu Android e incertă. S-a ajuns de la interdicţie la un business mai birocratizat şi cu beţe în roate. Între timp în Europa se mişcă lucrurile, iar Monaco a devenit prima ţară de pe continent care a lansat o reţea 5G cu echipament Huawei.

Dacă trece "furtuna" şi Huawei tot iese pe plus în 2019, nimic nu îi va mai opri să ia coroana smartphone de la Samsung în 2020.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×