Filialele LG Innotek şi Samsung Electro-mechanics înregistrează profituri sporite datorită trendului camerelor duale

1.008 ori
<b>Filialele LG Innotek şi Samsung Electro-mechanics înregistrează profituri sporite datorită trendului camerelor duale</b>Pe zi ce trece mai auzim despre un nou smartphone cu cameră duală ce a fost lansat pe piață, trend care se pare că le aduce profituri serioase celor de la LG Innotek și Samsung Electro-Mechanics. Aceste două filiale se bucură de succes pe seama comenzilor

Scriam la un moment că Samsung e mult mai mult decât o firmă care produce telefoane, televizoare sau maşini de spălat. Conglomeratul coreean are multiple ramuri, extinse chiar şi în zona producţiei de vapoare sau a echipamentelor industriale de mare tonaj. Atât Samsung, cât şi LG obţin totuşi profituri însemnate şi din producţia de memorie, senzori foto şi panouri de ecran pentru telefoane. Iar una dintre aceste componente e un hit în ultima vreme.

Cererea pentru camere duale a crescut semnificativ în ultima vreme şi dacă HTC One M8 sau Huawei Honor 6 Plus erau doar tentative în această direcţie cu câţiva ani în urmă, odată cu modele ca Huawei P9 sau LG G5 şi evident iPhone 7 Plus, tehnologia a intrat în mainstream. Astfel, LG Innotek şi Samsung Electro-mechanics au înregistrat vânzări şi profituri crescute.

În general smartphone-urile cu camere duale oferă funcţii că bokeh şi o captare mai bună a adâncimii câmpului vizual, dar şi funcţii inedite precum captura monocrom cum face Huawei. LG Innotek a produs prima cameră duală încă din 2011 şi a obtinut un contract important, devenind furnizor singular pentru Apple de anul trecut. Astfel această ramură a atins un profit de 103 milioane de dolari în trimestrul 4 din 2016.

Samsung Electro-Mechanics a postat pierderi operaţionale în aceeaşi perioadă, dar asta din cauza lui Galaxy Note 7 şi a retragerii sale. Totuşi pentru 2017 predicţiile sunt excelente, compania având foarte multe comenzi de la producătorii chinezi de telefoane ce vor să integreze camere duale pe handseturi. Deocamdată Samsung Electro-mechanics lucreaza cu Xiaomi şi LeEco, dar discută şi cu Huawei, Oppo sau Vivo.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×