LG, Samsung, Motorola şi HTC se bat cu pumnul în piept că nu încetinesc telefoanele utilizatorilor

2.521 ori
<b>LG, Samsung, Motorola şi HTC se bat cu pumnul în piept că nu încetinesc telefoanele utilizatorilor</b>Scandalul creat în jurul celor de la Apple și al terminalelor iPhone ce sunt încetinite dinadins odată cu uzarea bateriilor i-a făcut pe ceilalți producători din lumea smartphone să iasă în față cu diferite afirmații. Laolaltă îi avem pe cei de la

Era de aşteptat ca valul de hate primit de Apple după ce a recunoscut că încetineşte telefoanele utilizatorilor să devină şi motiv de şicane din partea rivalilor. Astfel, au luat poziţie companii ca Samsung, LG, Motorola şi HTC care au ţinut să sublinieze că ei nu încetinesc telefoanele utilizatorilor, nici măcar pe cele vechi.

Apple a încercat să clarifice situaţia în ultimele zile, detaliind modul în care bateriile Li-Ion se uzează odată cu timpul şi că e nevoie de modificări de funcţionare pentru a putea preveni shutdown-uri neaşteptate. În mintea publicului Apple a devenit "compania care încetineşte telefoane pentru a te face să cumperi altele", oricâte bonusuri ar începe să ofere gigantul din Cupertino.

Evident redactorii, analiştii şi în general toată lumea a început să se întrebe dacă nu cumva şi alte companii fac asta. HTC a răspuns oficial către The Verge, afirmând că nu practică aşa ceva, în vreme ce Motorola a afirmat prin reprezentanţii săi că nu subtactează procesoarele de pe terminalele cu baterii mai vechi. LG a oferit o declaraţie oficială către Phone Arena, care sună aşa: "Nu am făcut-o niciodată, nu o vom face niciodată!".

Samsung au fost mai pompoşi, cu o declaraţie amplă, în care afirmau că se axează foarte mult pe calitatea produselor, că asigură o viaţă a bateriei extinsă şi că au teste ample de siguranţă a bateriei. Apple a lăsat multă lume frustrată şi au început şi procesele pe această temă. Sunt miliarde bune de dolari de pierdut în această poveste şi Apple le va pierde probabil.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×