LG va folosi chipul Intel Moorestown pe telefoanele sale, Android se va baza pe chipul NVIDIA Tegra

Autor:  | Publicat în:  LG 1.271 ori
<b>LG va folosi chipul Intel Moorestown pe telefoanele sale, Android se va baza pe chipul NVIDIA Tegra</b>LG Electronics si Intel au anuntat la Mobile World Congress 2009 ca vor colabora in procesul de dezvoltare a unui smartphone bazat pe platforma Intel Moorestown. Si asta in vreme ce Nvidia anunta ca va conlucra cu Google si partenerii sai, pentru a...

LG Electronics si Intel au anuntat la Mobile World Congress 2009 ca vor colabora in procesul de dezvoltare a unui smartphone bazat pe platforma Intel Moorestown. Si asta in vreme ce Nvidia anunta ca va conlucra cu Google si partenerii sai, pentru a furniza tehnologia chipului Tegra pe viitoare handseturi Android.

Revenind la terminalul LG/Intel, acesta va folosi platforma software Linux Mobile 2.0, iar daca Moorestown nu v-a sunat cunoscut, aflati ca acest chip este succesorul lui Intel Atom. Printre trasaturile cheie ale acestuia se numara un consum foarte redus de energie. Daca Intel Atom ducea consumul la doar 2 W, atunci Moorestown il va scadea de 10 ori, crescand in acelasi timp performanta.

Fiindca tot vorbim de performante incredibile, trebuie mentionata initiativa celor de la NVIDIA de a lansa un terminal bazat pe procesorul Tegra si pe platforma Android. Cei de la NVIDIA se declara convinsi ca in pana in 2012, vanzarile de terminale Android le vor depasi pe cele de handseturi Windows Mobile si se pare ca inca din acest an vom vedea un telefon dotat cu chipsetul Tegra 2600, mai precis in urmatorul trimestru.

[via CNET, Engadget]

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×