Huawei are un plan B în cazul în care lucrurile se precipită cu firmele americane; Un OS propriu este în pregătire

1.428 ori
<b>Huawei are un plan B în cazul în care lucrurile se precipită cu firmele americane; Un OS propriu este în pregătire</b>Încă de prin 2015 au apărut primele vești referitoare la faptul că Huawei lucrează în secret la un sistem de operare propriu, soluție cunoscută la acea vreme sub denumirea de Kirin OS și care de-a lungul anilor și-a mai

Încă de prin 2015 au apărut primele vești referitoare la faptul că Huawei lucrează în secret la un sistem de operare propriu, soluție cunoscută la acea vreme sub denumirea de Kirin OS și care de-a lungul anilor și-a mai făcut apariția în diverse leak-uri. Am avut în 2016 și declarații din partea oficialilor companiei cu privire la dezvoltarea unui asemenea OS, iar pe finalul anului trecut o confirmare a faptului că se lucrează la un asemenea produs software. 

Astăzi acest subiect este adus din nou discuție și asta într-o perioadă deloc roz pentru compania chineză care este acuzată de spionaj de către SUA și care pe zi ce trece pierde câte un contract din pricina îngrijorărilor națiunilor care colaborau până acum cu gigantul Huawei în zona de echipamente telecom.

În cadrul unui interviu luat de către publicația germană Die Welt lui Richard Yu (CEO Huawei) s-a vorbit și despre zvonurile asociate existenței unui OS Huawei. Richard a confirmat că soluția într-adevăr există și va fi utilă în situația în care lucrurile se precipită cu Google și Android.

Pentru moment însă, Huawei preferă să lucreze cu Google, dar în cazul în care dependența de firmele americane devine prea problematică pe viitor există acest plan B ce constă într-un OS propriu. Mai multe detalii nu au fost dezvăluite de către Richard Yu în cadrul interviului, astfel că tot ce avem în momentul de față este confirmarea existenței acestui OS.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×