Intel, Qualcomm, Infineon şi alte companii vestice taie legăturile cu Huawei după interdicţia impusă de Trump

1.465 ori
<b>Intel, Qualcomm, Infineon şi alte companii vestice taie legăturile cu Huawei după interdicţia impusă de Trump</b>Ieri aţi aflat că Huawei a pierdut accesul la Google Apps, Play Store şi Google Services pe Android, iar acum creşte numărul de companii americane care taie legăturile cu firma chineză. Intel, Qualcomm şi Infineon au anunţat

Ieri aţi aflat că Huawei a pierdut accesul la Google Apps, Play Store şi Google Services pe Android, iar acum creşte numărul de companii americane care taie legăturile cu firma chineză. Intel şi Infineon au anunţat că nu vor mai lucra cu al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume.

Pe lista de firme care nu mai vor să colaboreze cu Huawei se află Intel, Qualcomm şi Broadcom, dar şi Xilinx, care nu vor mai furniza cipuri şi componente. Nemţii producători de cipuri de la Infineon se alătură blocadei, suspendând livrările de produse către Huawei Technologies. Decizia Infineon vine după ce administraţia Trump a pus Huawei pe o listă neagră săptămâna trecută.

Asta înseamnă că dacă vei colabora cu Huawei rişti sancţiuni. Infineon avea vânzări de 100 de milioane de dolari spre Huawei anual. Google a suspendat relaţia cu Huawei, la nivel de software şi servicii, cele menţionate mai sus şi excluzând evident pe cele open source. Pierderea parteneriatului cu Intel ar fi problematică pentru seria de laptop-uri MateBook, în vreme ce pierderea relaţiei cu Qualcomm nu e chiar foarte gravă, deoarece Huawei nu prea foloseşte modemurile sau procesoarele sale.

Ştiam şi că Huawei a făcut provizii deja de componente americane cât să îi ajungă 3 luni, aşteptându-se la această interdicţie. Următorul val de parteneriate suspendate ar veni din Europa. Suntem curioşi şi dacă Microsoft va tăia accesul la Windows pe laptop-urile Huawei. În acest moment compania chineză este doar o monedă de schimb în războiul comercial dintre SUA şi China.

Până ce părţile vor ajunge la un acord, SUA ține China în şah prin interdicţii şi liste negre. Asta în vreme ce Trump a anunţat creşteri de taxe pe bunuri din China în valoare de 200 de miliarde de dolari, de la mâncare la metale şi haine.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×