Mai bine de o treime din români fac cumparaturi online de pe telefoanele mobile; Tabletele au înca un procent modest

794 ori
<b>Mai bine de o treime din români fac cumparaturi online de pe telefoanele mobile; Tabletele au înca un procent modest</b>&Icirc;n ciuda faptului că romanii nu au adoptat cumpărăturile online &icirc;n aceeaşi măsură ca utilizatorii din Europa de Vest, aceasta modalitate de shopping este &icirc;n creştere de popularitate &icirc;n ţara noastră. Şi pentru că avem...

În ciuda faptului că romanii nu au adoptat cumpărăturile online în aceeaşi măsură ca utilizatorii din Europa de Vest, aceasta modalitate de shopping este în creştere de popularitate în ţara noastră. Şi pentru că avem foarte multe terminale mobile, inevitabil cumpărăturile se fac şi de pe mobil şi tableta, ca şi informarea înainte de a cumpăra.

Astfel, aflăm via Teamshare că peste 30% din traficul retailerilor de la noi este generat de pe terminalele mobile. Există şi unele magazine cu trafic de pe smartphone-uri şi tablete în proporţie de peste 50%. Se pare că site-urile cu cel mai mare trafic sunt cele destinate publicului feminin, cele care vând produse cu preţuri mici sau medii, printre care şi cosmetice, bijuterii, jucării şi haine pentru copii.

Specialiştii platformei de e-commerce Teamshare au indicat şi că traficul de pe telefoane smart depăşeşte 30% din totalul înregistrat de magazinele online şi e în creştere. În comparaţie cu telefoanele, tabletele generează doar 5% din comenzile înregistrate de clienţii Teamshare, dar şi aici trendul e ascedent. Optimizarea pentru mobil şi tableta e cheia succesului aici şi o interfaţă intuitivă va ţine clientul cât mai mult pe site.

Politica Google legată de variantele mobile responsive ale site-urilor a ajutat la această creştere de popularitate a cumpărăturilor de pe mobil.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×