Mai multe detalii despre hardware-ul iPhone 5 de la Anandtech

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.373 ori
<b>Mai multe detalii despre hardware-ul iPhone 5 de la Anandtech</b>Apple a prezentat iPhone 5 pe 12 septembrie, dar nu au oferit toate informațiile hardware legate de noul smartphone. Spuneam și atunci că doar blogurile specializate sau site-urile în genul iFixit vor furniza datele interesante pentru cineva pasionat...

Apple a prezentat iPhone 5 pe 12 septembrie, dar nu au oferit toate informațiile hardware legate de noul smartphone. Spuneam și atunci că doar blogurile specializate sau site-urile în genul iFixit vor furniza datele interesante pentru cineva pasionat de tehnologie.

Anandtech reprezintă o sursă recunoscută în ce privește testele de benchmark detaliate și bine puse la punct atât la nivel de CPU cât și GPU. în primul rând, iPhone 5 integrează 1 GB de memorie RAM de proveniență Samsung la frecvența de 1.066 MHz. Sunt două module a câte 512 MB RAM de tip LPDDR2. Conform Anandtech, viteza iPhone 5 ar fi de 8.528MB/sec cu 33% peste cei 6.400MB/sec cât scotea iPhone 4S cu 512 MB RAM. Se situează sub Noul iPad cu 12.800 MB/sec, acolo și display-ul retina cu rezoluție 2048x1536 pixeli necesită un consum mai mare de date + o baterie generoasă, peste 11.000 mAh.

O mică surpriză vine de la Apple A6, acest procesor a fost gândit de către Apple in-house. Au ajuns a se implica mult mai mult în crearea unui astfel de CPU, nu mai este doar unul preluat de la Samsung și customizat de Apple. Se poate spune că Apple încearcă să livreze o soluție completă adaptată la nevoile smartphone-urilor sale. Putem spune că Apple devine un creator de CPU în genul Qualcomm, Texas Instruments, NVIDIA.

Pe de altă parte, Apple A6 nu se bazează pe un procesor ARM Cortex A15. Au mers pe arhitectura ARMv7, un procesor customizat intensiv de către Apple care nu poate fi încadrat într-o clasă în genul ARM Cortex A15, A9 sau A8.

Mai sunt multe necunoscute la iPhone 5 pe partea hardware, spre exemplu ce GPU au pus în acest smartphone, dar acestea sunt detalii de care un client nu este așa interesat ca un geek ce dorește să cunoscă telefonul și din perspectiva a ce se ascunde sub carcasă. M-aș fi bucurat la mai multă transparență de la Apple și nu să lase o sumă de site-uri să meargă pe ghicite.

Toate detaliile vor veni după debutul oficial din 21 septembrie.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×