Google lansează un software care permite portarea mai ușoară de aplicații Între iOS și Android

Autor:  | Publicat în:  Google 1.430 ori
<b>Google lansează un software care permite portarea mai ușoară de aplicații Între iOS și Android</b>Google tocmai a lansat un tool software, care permite o portare mai ușoară a aplicațiilor între cele mai populare platforme de smartphone-uri, Android și iOS. Pe numele său J2ObjC, nouă soluție nu trebuie văzută ca un emulator Java, deși rolul...

Google tocmai a lansat un tool software, care permite o portare mai ușoară a aplicațiilor între cele mai populare platforme de smartphone-uri, Android și iOS. Pe numele său J2ObjC, nouă soluție nu trebuie văzută ca un emulator Java, deși rolul său este de a converti codul Java în cod Objective-C, cel cu care lucrează programatorii de aplicații pentru iOS.

Rețineți faptul că noul tool nu face scrierea de aplicații mobile în totalitate cross platform și spre exemplu la nivel de interfață dezvoltatorii mai au de lucrat mult. Dezvoltatorii pot folosi J2ObjC pentru a porta aplicațiile lor, dar apoi vor fi nevoiți și să scrie codul noii interfate în Objective-C, bazându-se pe SDK-ul iOS. Restul funcțiilor non UI se pot coda și cu J2ObjC, apoi compila porțiuni de aplicații atât pentru iOS, cât și pentru Android, nefiind nevoie de programare separată la acest nivel.

J2ObjC e compatibil cu majoritatea programelor de codare, de la Xcode la Make și portarea de la Java la Objective-C este automată. Tool-ul Google suporta limbajul complet Java 6, inclusiv excepții, generic types, threads, reflection și altele. în acest moment proiectul e undeva între faza alpha și beta, deci mai este de lucru. Ce trebuie să rețineți e că Google încearcă să ușureze munca dezvoltatorilor și sper că și Apple să se gândească la același lucru.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×