Mâine se dă verdictul În cazul Oracle versus Google; Iată detalii!

946 ori
<b>Mâine se dă verdictul În cazul Oracle versus Google; Iată detalii!</b>știind că Samsung și Apple sunt pe cale să ajungă la o înțelegere în procesul pe care îl dispută de ceva vreme, acum atenția online-ului se întoarce către Oracle versus Google. Verdictul în bătălia celor două se va da mâine. &nbsp;...

știind că Samsung și Apple sunt pe cale să ajungă la o înțelegere în procesul pe care îl dispută de ceva vreme, acum atenția online-ului se întoarce către Oracle versus Google. Verdictul în bătălia celor două se va da mâine.

Problema este următoarea: Google ar folosi cod sursă din Java în Android și asta ar deranja Oracle. în schimb, gigantul motoarelor de căutare afirma că tehnologia este open source și oricine o poate folosi. Oracle a depus plângerea cu privire la încălcarea de copyright a celor de la Google cu 19 luni în urmă, dar problemele începuseră încă din 2005, când Google a cumpărat Android Inc și a discutat posibilitatea licențierii tehnologiei Java de la Sun.

Tot în 2005 Google a avut de ales între adoptarea lui Microsoft C pentru Android sau Java, cu mențiunea că Andy Rubin, șeful secțiunii Android a declarat la acea vreme ca adoptarea Java ar putea crea inamici. Google și Sun au negociat pentru utilizarea tehnologiei, dar nu au ajuns la o înțelegere. și până la urma creatorul lui Android a folosit Java pe sistemul mobil de operare prin intermediul lui Dalvik, un environment virtual bazat pe Java.

în ianuarie 2010 Oracle a cumpărat Sun și brevetele pentru tehnologia Java, apoi avocații săi întâlnindu-se cu cei Google. în luna iunie a anului trecut aflăm că Oracle ar dori despăgubiri de 1.4 miliarde, până la 6.1 miliarde de dolari de la Google. Iar mâine e ziua cea mare, în care aflăm cine va avea câștig de cauză. Voi ce credeți?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×