McAfee: Atenție la telefoanele Android second-hand vândute

1.646 ori
<b>McAfee: Atenție la telefoanele Android second-hand vândute</b>Android este sistemul de operare mobil care domină la ora actuală pe numeroase piețe. Apar mereu modele noi și se simte nevoia de a face un upgrade, de a cumpăra un nou telefon și primul pas se face prin a scăpa de vechiul model. îl pui la...

Android este sistemul de operare mobil care domină la ora actuală pe numeroase piețe. Apar mereu modele noi și se simte nevoia de a face un upgrade, de a cumpăra un nou telefon și primul pas se face prin a scăpa de vechiul model. îl pui la vânzarea și înainte de a-l da ștergi datele personale de logare, contul prin care ai acces la o sumă de servicii de la mail până la aplicațiile achiziționate din Google Play.

Un expert McAfee, Robert Siciliano, a făcut un test pe 30 de modele achiziționate la mâna a doua și la 15 dintre ele printr-o metodă proprie de hacking a reușit să aibă acces la datele din smartphone pe care utilizatorul credea că le-a scos defintiv și că nu vor mai fi accesate de nimeni.

Robert Siciliano a spus că smartphone-urile BlackBerry sau Apple permit ștergerea integrală a datelor pe când computerele ce rulează Windows XP sau Android nu duc la o îndepărtare integrală. Din datele pe care acesta le-a luat de pe smartphone-urile Android: numărul de card, parola, datele de logare pentru rețelele sociale, documente ce la un moment dat au fost stocare în memoria telefonului.

Aștept cu interes să văd și răspunsul celor care se ocupă de dezvoltarea Android.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×