Mediatek anunță o creștere de profit de 87% În trimestrul 2 al acestui an

675 ori
<b>Mediatek anunță o creștere de profit de 87% În trimestrul 2 al acestui an</b>MediaTek, faimosul producător asiatic de procesoare care pare a fi singurul rival solid pentru Qualcomm a publicat astăzi rezultatele sale financiare pe trimestrul 2 al acestui an. Firma ar fi înregistrat o creștere a profitului net de 87% de dolari...

MediaTek, faimosul producător asiatic de procesoare care pare a fi singurul rival solid pentru Qualcomm a publicat astăzi rezultatele sale financiare pe trimestrul 2 al acestui an. Firma ar fi înregistrat o creștere a profitului net de 87% de dolari în ultimele 3 luni.

Pentru intervalul aprilie-iunie, MediaTek a postat profit net de 418 milioane de dolari, cel mai mare profit trimestrial din istoria companiei. Acesta reprezintă o creștere de 23.8% față de trimestrul precedent. și vânzările au crescut cu 17.7% față de trimestrul întâi, ajungând la aproximativ 2 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă cu 62.7% mai mult decât în trimestrul 2 din 2013.

Livrările de chipuri pentru smartphone-uri au reprezentat între 55 și 60% din vânzările celor de la MediaTek, în vreme ce modelele low end au generat vânzări de 5, până la 10%. O contribuție importantă la această creștere a avut-o și fuziunea cu rivalul MStar Semiconductor, petrecută în luna februarie. Oficialii MediaTek declară că firma pe care o conduc va livra în jur de 90, sau chiar 100 de milioane de procesoare pentru smartphone-uri în trimestrul 3, iar pe întreg anul 2014 predicțiile sunt de 350 de milioane de unități.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×