Mediatek anunță o creștere de profit de 87% În trimestrul 2 al acestui an

Autor:  | Publicat în:  MediaTek 542 ori
<b>Mediatek anunță o creștere de profit de 87% În trimestrul 2 al acestui an</b>MediaTek, faimosul producător asiatic de procesoare care pare a fi singurul rival solid pentru Qualcomm a publicat astăzi rezultatele sale financiare pe trimestrul 2 al acestui an. Firma ar fi înregistrat o creștere a profitului net de 87% de dolari...

MediaTek, faimosul producător asiatic de procesoare care pare a fi singurul rival solid pentru Qualcomm a publicat astăzi rezultatele sale financiare pe trimestrul 2 al acestui an. Firma ar fi înregistrat o creștere a profitului net de 87% de dolari în ultimele 3 luni.

Pentru intervalul aprilie-iunie, MediaTek a postat profit net de 418 milioane de dolari, cel mai mare profit trimestrial din istoria companiei. Acesta reprezintă o creștere de 23.8% față de trimestrul precedent. și vânzările au crescut cu 17.7% față de trimestrul întâi, ajungând la aproximativ 2 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă cu 62.7% mai mult decât în trimestrul 2 din 2013.

Livrările de chipuri pentru smartphone-uri au reprezentat între 55 și 60% din vânzările celor de la MediaTek, în vreme ce modelele low end au generat vânzări de 5, până la 10%. O contribuție importantă la această creștere a avut-o și fuziunea cu rivalul MStar Semiconductor, petrecută în luna februarie. Oficialii MediaTek declară că firma pe care o conduc va livra în jur de 90, sau chiar 100 de milioane de procesoare pentru smartphone-uri în trimestrul 3, iar pe întreg anul 2014 predicțiile sunt de 350 de milioane de unități.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×