MediaTek ar putea livra sub 100 milioane de procesoare pentru smartphone-uri în trimestrul întâi din 2017

869 ori
<b>MediaTek ar putea livra sub 100 milioane de procesoare pentru smartphone-uri în trimestrul întâi din 2017</b>Din câte aflăm astăzi pe seama unui raport se pare că lucrurile nu merg chiar bine pentru chinezii de la MediaTek, o companie care ar urma să livreze anul acesta sub 100 milioane de procesoare pentru smartphone-uri. Vestea sosește din partea celor de la

Potrivit unor surse din industrie, se așteaptă ca MediaTek să livreze sub 100 milioane de procesoare pentru smartphone-uri în acest prim trimestru al anului 2017, urmând ca în trimestrul următor să atingă cifra de 110 - 120 milioane de chipset-uri livrate. Pe parcursul anului trecut compania chineză a livrat peste 480 milioane de procesoare destinate smartphone-urilor, dar în anul curent lucrurile par a se schimba serios.

Companii precum Meizu, Xiaomi, Oppo, dar și Vivo au ales ca anul acesta să meargă și pe soluțiile Qualcomm în tandem cu cele comandate de la Mediatek, lucru ce le dă planurile producătorului de chipset-uri peste cap. În ciuda faptului că noi comenzi au fost înregistrate din partea celor de la Samsung, pierderea comenzilor din partea companiilor chineze afectează serios livrările la general.

Un alt detaliu pe care DigiTimes îl notează în raportul de față este acela că producătorul american Qualcomm își va mări cota de piață în zona de soluții de procesare pentru smartphone-uri la peste 30% în primul trimestru din 2017, asta în timp ce cota de piață MediaTek va scădea sub pragul de 40%. 

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×