MediaTek Helio A22 este un nou procesor quad core de 12 nm, cu AI, dual 4G VoLTE, Bluetooth 5.0

1.238 ori
<b>MediaTek Helio A22 este un nou procesor quad core de 12 nm, cu AI, dual 4G VoLTE, Bluetooth 5.0</b>Deși primul smartphone echipat cu soluția MediaTek Helio A22 a debutat în urmă cu câteva zile, iată că abia acum producătorul procesorului decide să prezinte toate informațiile despre cipset. Aflăm cu această ocazie că soluția de față este

MediaTek a anunţat în această săptămână un nou procesor cu funcţionalitate AI, Helio A22. Acesta este un chipset quad core de 12 nm, care vine cu funcţii apreciate pe un flagship şi portate în zona midrange sau de buget.

Helio A22 ar urma să ajungă pe telefoane cu preţuri accesibile, poate chiar unele care să coste sub 100 de dolari. Acest CPU a fost deja văzut pe un terminal şi anume pe Xiaomi Redmi 6A, care a debutat în această săptămână. Avem de-a face cu un CPU care vine cu GPU IMG PowerVR GE şi care aduce suport pentru ecrane HD+ 20:9 şi setupuri de cameră de 13 MP + 8 MP, dacă e vorba de cameră duală şi 21 MP pentru cameră singulară.

Are core-uri ARM Cortex A53 cu tehnologie MediaTek CorePilot şi memory controller LPDDR3/LPDDR4X. MediaTek promite că performanţa acestui CPU este cu până la 30% mai mare faţă de un Snapdragon 425, rivalul direct şi GPU-ul face un salt cu până la 72% chiar. Există şi funcţii asociate AI, precum Face ID (Face unlock) şi funcţionalitate smart photo pentru albume foto.

Dezvoltatorii vor lucra cu un framework AI şi API-uri Android Neural Networks pentru a crea aplicaţii special pentru acest tip de CPU. Mai vine şi cu modem 4G LTE WorldMode, care integrează două sloturi SIM cu 4G, plus suport VoLTE/ViLTE, dar are şi tehnologie MediaTek TAS 2.0 smart antenna. Mai oferă şi Bluetooth 5.0, WiFi ac, GPS, Gloanss, Beidou şi Galileo.

Procesorul se află în producţie deja şi îl găsiţi pe telefonul Xiaomi Redmi 6A.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×