MediaTek Helio P70 este un nou procesor pentru telefoanele midrange; Vine cu AI

Autor:  | Publicat în:  MediaTek 951 ori
<b>MediaTek Helio P70 este un nou procesor pentru telefoanele midrange; Vine cu AI</b>Compania chineză MediaTek a anunțat astăzi lansarea unui nou procesor pe piață și anume Helio P70, soluție un pic mai rapidă comparativ cu predecesorul Helio P60. Avem parte aici de un cipset destinat smartphone-urilor mid-range, unul care

MediaTek a lansat în această săptămână un nou procesor pentru telefoanele midrange, modelul Helio P70, care vine cu funcţionalitate AI. Succesorul lui P60 nu face totuşi un salt foarte mare faţă de varianta precedentă. Avem detalii despre ce e nou mai jos.

Avem de-a face în cazul lui MediaTek Helio P70 cu un chipsetocta core, care include 4 core-uri ARM Cortex-A73 şi 4 core-uri Cortex-A53, cu cache L2 de 2 MB. Suportă până la 8 GB de memorie LPDDR4x şi stocare eMMC 5.1 sau UFS 2.1. Pe partea de grafică avem un ARM Mali MP3 ca GPU, iar când vine vorba de procesare a imaginii sunt suportate camere duale de 24 MP + 16 MP sau o cameră singulară de 32 MP.

Helio P70

MediaTek pune la bătaie şi un APU multi core, care operează până la 525 MHz şi are rol tot la nivel de AI. Producătorul asiatic de cipuri afirmă că engine-ul de inteligenţă artificială folosit aici oferă un upgrade cu 10%, până la 30% de procesare faţă de predecesorul său. Ajută la înfrumuseţare în timp real la selfie-uri, detectarea scenelor şi AR. Avem şi suport pentru detectare facială, deep learning şi se promite o acurateţe de până la 90%.

Având în vedere că a debutat recent şi Snapdragon 675, e clar cu cine vrea să se bată acest CPU MediaTek. Noul venit este realizat pe baza arhitecturii FinFET de 12 nm şi are un consum redus, plus performanță crescută faţă de alte modele Helio midrange. Pe partea de conectivitate avem VoLTE, ViLTE, WoWi-Fi, global eMBMS, HPUE şi frecvențe de 600 MHz pentru acoperire globală.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×