Sony pregăteşte un nou launcher Xperia Home, după câţiva ani de stagnare

1.888 ori
<b>Sony pregăteşte un nou launcher Xperia Home, după câţiva ani de stagnare</b>Dacă acum câteva zile aflam că cei de la Sony urmează a opri dezvoltarea launcher-ului Xperia Home, iată că astăzi aflăm și motivul pentru care s-a luat această decizie. Cei care sperau la implementarea unui launcher stock nu au noroc

Sony Mobile a luat decizia de a schimba în sfârşit launcherul Xperia Home şi a trece la o nouă generaţie. Dacă le-a luat mult să schimbe designul Omnibalance cu ceva nou, la fel de mult au stagnat şi la capitolul UI. A nu se înţelege că nu arată bine actuala versiune, dar prea e la fel de vreo 3-4 ani.

Xperia Home

Cu câteva zile în urma apărea informaţia că Sony Mobile a încetat dezvoltarea lui Xperia Home Launcher, aplicaţia intrând în mentenanţa. Comunitatea Beta avea la rândul său să se închidă cu această ocazie. Motivul pentru care a fost oprită dezvoltarea e pentru că se pregăteşte o nouă vesiune de Xperia Home. Aceasta a fost confirmată de către Erika Prymus, unul dintre membri echipei de dezvoltatori.

Sony a simţit nevoia să pornească de la zero, ceea ce apreciem. Zvonurile afirmă că motivul pentru care au luat-o de la zero e faptul că Android P aduce control prin gesturi noi, care nu erau suportat de versiunea trecută. Sony era deja o companie cu multe bile albe la capitolul software Android. Aveau ideea de seamless update, programe beta timpurii, au fost primii cu telefoane cu Oreo preinstalat toamna trecută şi aşa mai departe.

De la noul Xperia launcher mă aştept la extra fluiditate, poate cu implicare AI, acelaşi gloss de la interfaţa lui PlayStation şi evident noile gesturi Android P. Între timp utilizatorii de Xperia XZ2 pot testa Android P beta 2.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×