MediaTek Helio M70 este primul modem 5G al chinezilor; Pregătit pentru lansare în 2019

758 ori
<b>MediaTek Helio M70 este primul modem 5G al chinezilor; Pregătit pentru lansare în 2019</b>Peste un an vom asista și la debutul primelor smartphone-uri de pe piață cu suport 5G, smartphone-uri care ar putea adopta și soluții 5G. MediaTek deja are pregătit o asemenea soluție numită Helio M70 pe care o va lansa comercial în 2019

În acest moment dezvoltatorii de cipset-uri mobile se pregătesc pentru demararea producției în masă a primelor procesoare cu suport 5G, un nume de pe listă fiind și MediaTek. Astăzi suntem informați de faptul că firma chineză tocmai ce a anunțat primul modem 5G din portofoliu numit MediaTek Helio M70 ce este pregătit să debuteze comercial din 2019 atunci când se va extinde și acoperirea rețelelor 5G.

Helio M70

Aparent, MediaTek poartă deja discuții cu parteneri ca Nokia, NTT DoCoMo, China Mobile și chiar Huawei pentru vânzarea acestei soluții hardware care s-ar putea dovedi foarte populară. Spunem asta pentru că știm cu toții faptul că MediaTek atacă mai ales segmentul low-end și mid-range, în vreme ce Qualcomm se remarcă prin soluțiie destinate flagship-urilor.

Cel mai probabil Qualcomm va oferi inițial suportul 5G doar pe cipset-uri high-end care vor ajunge pe terminale scumpe, în timp ce MediaTek își va aduce soluția pe soluții de buget accesibile pentru publicul larg. Acest modem Helio M70 va fi fabricat folosindu-se procesul TSMC de 7nm și potrivit declarațiilor oficiale, se așteaptă ca grosul livrărilor să fie realizate în perioada 2020 - 2022. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×