MediaTek lansează oficial primul procesor deca core, Helio X20; Primele terminale cu acest chipset vor sosi în curând

Autor:  | Publicat în:  MediaTek 856 ori
<b>MediaTek lansează oficial primul procesor deca core, Helio X20; Primele terminale cu acest chipset vor sosi în curând</b>MediaTek a anunţat astăzi debutul comercial al procesorului sau deca core Helio X20, primul de genul din zona telecom/mobile. Avem de-a face cu un chipset performant, care va sosi pe smartphone-uri puternice &icirc;n perioada următoare. &nbsp; &nbsp;...

MediaTek a anunţat astăzi debutul comercial al procesorului sau deca core Helio X20, primul de genul din zona telecom/mobile. Avem de-a face cu un chipset performant, care va sosi pe smartphone-uri puternice în perioada următoare.

CPU-ul integrează două core-uri Cortex A72 tactate la 2.3 GHz, 4 core-uri Cortex A53 tactate la 2 GHz şi 4 core-uri Cortex A53 la 1.4 GHz. GPU-ul este un Mali-T880 MP4, tactat la 780 MHz şi noul venit oferă suport pentru rezoluţii de cameră de până la 25 megapixeli şi captura video Quad HD şi Ultra HD. Helio X20 include şi suport pentru LTE Categoria 6, dar oferă şi o nouă varianta de încărcare rapidă.

Ea aduce nivelul unei baterii de smartphone la 75% în doar 20 de minute. Primele modele de telefoane cu acest chipset vor sosi în această lună sau cel târziu în aprilie. Pe lista de parteneri ce au adoptat noul CPU se număra Oppo, Meizu, Vivo şi alte companii mai puţin cunoscute din China. Mai menţionăm şi că arhitectura tri cluster a procesorului aduce o scădere de consum cu 30% faţă de cea dual cluster şi o creştere a puterii de procesare cu 15%.

S-ar parea si ca Helio X20 sparge bariera de 100.000 de puncte in benchmarkul AnTuTu.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×