MediaTek lucrează la procesoare 10 core și chiar 12 core

Autor:  | Publicat în:  MediaTek 652 ori
<b>MediaTek lucrează la procesoare 10 core și chiar 12 core</b>Dacă vi se pare că procesoarele octa core sau hexa core sunt suficiente pentru terminalele mobile din acest moment, ei bine MediaTek vrea mai mult. Se pare că rivalul celor de la Qualcomm ar lucra la chipseturi 10 core sau chiar 12 core. &nbsp; Recent...

Dacă vi se pare că procesoarele octa core sau hexa core sunt suficiente pentru terminalele mobile din acest moment, ei bine MediaTek vrea mai mult. Se pare că rivalul celor de la Qualcomm ar lucra la chipseturi 10 core sau chiar 12 core.

Recent și Qualcomm a făcut trecerea la octa core prin intermediul lui Snapdragon 810 și 615. Informațiile despre intențiile celor de la MediaTek vin de la site-ul chinez MyDrivers, care citează o sursă apropiată de producătorul de chipuri. în plus, aceste noi unități de procesare ar putea fi gata până la final de an 2015, o realizare pentru întreaga industrie dacă mă întrebați pe mine.

Astfel de inițiative implica de obicei ani întregi de muncă și dezvoltare, dar MediaTek ar fi putut lucra la ele de ceva vreme, în secret. Evident, bătălia numărului de core-uri e la fel ca bătălia megapixelilor și pe terminalele mobile mai multe core-uri nu înseamnă și că utilizatorul chiar le va folosi pe toate. Acestea ar fi utile doar în jocuri, aplicații de editare foto, video și eventual să facă un handset future-proof, dacă se poate.

îmi e clar totuși că primul procesor Apple Axx quad core va fi mai bun decât orice MediaTek dodecacore.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×