MeeGo Învie sub forma lui Jolla, un startup care va duce mai departe munca echipei Nokia N9; Vine Nokia N10?!

1.816 ori
<b>MeeGo Învie sub forma lui Jolla, un startup care va duce mai departe munca echipei Nokia N9; Vine Nokia N10?!</b>După cum probabil știți deja, echipa de la Nokia care a creat telefonul Nokia N9 și MeeGo a plecat deja de la compania finlandeză. Din fericire experții rămân tot în domeniu și au pornit deja un startup pe numele de Jolla. Tot Jolla se numește...

După cum probabil știți deja, echipa de la Nokia care a creat telefonul Nokia N9 și MeeGo a plecat deja de la compania finlandeză. Din fericire experții rămân tot în domeniu și au pornit deja un startup pe numele de Jolla. Tot Jolla se numește și un nou OS care îi va urma lui MeeGo.

E drept că asta nu înseamnă că vom vedea un Nokia N10 prea curând, dar măcar vom avea un nou smartphone cu un OS urmaș pentru MeeGo. Echipa Jolla include atât membri echipei care a creat N9, cât și reprezentanți ai comunității MeeGo neoficiale. Jolla va fi bazat pe Proiectul Mer, axat pe tehnologia HTML5 și ni se promite o interfață total nouă, la pachet cu un hardware de terminal mobil nou. Dacă ați urmărit Mobilissimo.ro la finalul anului trecut, știți că am apreciat mult telefonul N9, deci un urmaș nu poate fi decât o veste bună.

E interesant că în comunicatul de presă cu privire la acest startup, Jolla afirma că va vinde "terminale bazate pe MeeGo" și că va prezenta un nou smartphone în acest an. Compania are sediul în Helsinki, Finlanda și secțiunea de Cercetare și Dezvoltare în orașul finlandez Tampere. Sunt curios în ce măsură va oferi Nokia suport pentru această inițiativă.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×